14.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Atraktivna planinska avantura iz komšiluka

Ovaj gordi biser prirode je po visini druga planina u Bosni i Hercegovini, i pravi je raj za sve alpiniste i planinare, posebno zbog činjenice što se njegov vrh nalazi 2.000 metara nadmorske visine. Upravo zbog toga je Volujak atraktivan i za početnike i za profesionalce, i podjednako je pažljiv prema svima

Planina Volujak je izuzetno atraktivna planinska avantura iz komšiluka. To je dugački planinski greben koji se proteže duž graničnog područja između Bosne i Hercegovine i Crne gore. Ovaj venac gordih planina, računajući Maglić na severu, Lebršnik na jugu, Zelengoru na severozapadu i Bioč na istoku, jedan je od najlepših planinskih masiva u ovom delu Evrope.

Najviši vrh na Volujku je Velika Vlasulja sa visinom od 2.336 metara nadmorske visine, a na planini se nalazi jos petnaest vrhova sa visinom od preko 2000 metara.

Volujak definiše pre svega izduženi strmi greben na jugozapadnoj strani doline, a reljef je najvećim delom krški i ledenjački. Na obroncima koji se strmo obrušavaju u Sutjesku mogu se naći brojne divlje životinje, a sama planina obiluje lekovitim biljkama.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Ova planina je svojim gordim izgledom i nepristupačnošću oduvek privlačila velik broj zaljubljenika u prirodu. Ona je takođe odlična i za one fizički spremnije avanturiste, planinare i alpiniste. Do same planine se zbog dobre postojeće putne infrastrukture brzo stiže, a najlakši pristup planini je iz Nacionalnog parka Sutjeska.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -