27.5 C
Belgrade
četvrtak, jun 20, 2024

Figaro: Beograd je novi Berlin

Francuski dnevni list je u svojoj reportaži naveo da je Beograd postao novi Berlin u kom se svakodnevno dešavaju brojne kulturne manifestacije na obali Save

Francuski list „Figaro“ je izdvojio Beograd kao novi Berlin. Ovaj dnevni list je posebno pohvalio stara i napuštena mesta na obali Save. Nekadašnje ruglo grada danas postalo mesto na kom se odvija prava kulturna revolucija.

U Beogradu se oslobodila čitava generacija kreativnih ljudi koja je u poslednjim decenijama bila praktično na margini društvenog i kulturnog života. Od dizajnera, preduzetnika i zanatlija, stvoren je potpuno originalni kulturno-umetnički “diskurs” beogradske scene. Napuštena zdanja su poslužila kao inspiracija i infrastruktura za duhovnu fermentaciju.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Posebno je atraktivna Savamala koji sada zrači alternativnim i prazničnim duhom „Novog Berlina“, navodi list Figaro. Pristanište i čitav deo grada je zadržao industrijski i autentični format, i to je sada mesto održavanja koncerata, književnnih večeri, izložbi i ostalih kulturnih manifestacija.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -