18.6 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Hotel prima samo dva gosta

Amberg je srednjovekovni gradić na jugoistoku Bavarske u Nemačkoj. Ovaj grad nije toliko poznat turistima, što je velika greška. Njegova bogata istorija i očuvane gradske zidine dovoljan su razloga da ga posetite, naročito ukoliko se nađete u blizini mnogo poznatijih gradova kao što su Minhen ili Nirnberg

Slikoviti Amberg leži na reci Vils i jedno je od mesta u kom i nema baš puno turista, što je u današnje vreme velika prednost. On je u narodu poznat kao Aj (jaje) zbog oblika svojih dobro očuvanih zidina. Amberg je idealna destinacija za jednodnevni izlet i u njemu postoji jedan kurioiziet. Amberg ima hotel koji prima samo dva gosta.

Osim bogate istorije, ovaj gradić nudi jedan sadržaj koji je posebno interesantan turistima. Naime, jedan nemački mladoženja, prema lokalnim pričama, je sagradio kuću na prostoru nešto većem od dva metra između dve zgrade kako bi što povoljnije prošao. Izgradio je izuzetno usku kuću na sprat.

Od same ideje za život u ovoj kući se ubrzo odustalo i od tada kuća služi kao luksuzni hotel koji se zove zove Eh’haeusl ili bračna kuća. Od nepraktične kuće za stanovanje napravljen je interesantan sadržaj za turiste. Hotel Eh’haeusl svojim gostima nudi spavaću sobu, kupatilo i salon sa kaminom.

Treća izolska kulinarska akcija u znaku sardina, saznajte više.

Interesantno je navesti, da osim toga što je neobičan po obliku, on je neobičan i po tome što su gosti u njemu potpuno sami. Hotel je toliko mali da radnici nemaju gde da odsednu, pa spavaju kod svojih kuća. U hotelu pričaju da je on jako zgodan za mlade bračne parove, jer parovi koji tu prespavaju imaće puno sreće u ljubavi. Cena noćenja u hotelu je 240 evra.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -