20.7 C
Belgrade
utorak, maj 21, 2024

Najlepše tajne plaže Evrope

Britanski dnevni list The Times je objavio reportažu o najlepšim tajnim plažama u Evropi. Imajući u vidu da su i sami Britanci ostrvska nacija, ne iznenađuje ideja da su posebno fascinirani izolovanim i suncem obasjanim plažama bez kafića, gužve i civilizacije. Među prvih 25 plaža koje su izdvojili našle su se i dve iz našeg okruženja, iz Hrvatske

Najlepše tajne plaže nalaze se širom Evrope, i danas su izuzetno tražene. Među najlepšim našle su se i dve plaže iz Hrvatske. Na visokom šestom mestu se našla plaža Pasjača u Konavlima, dok se na 18. mestu našla uvala Ropa na ostrvu Mljetu.

The Times posebno ističe kako je sam dolazak do plaža deo jedinstvenog iskustva, imajući u vidu da većina divljih plaža nema putnu infrastrukturu. Upravo to ih čini još poželjnijim, uloženi trud čini taj prvi trenutak dodira sa morem još lepšim.

Plaža Pasjača

Do plaže se dolazi strmim stepenicama sa malog parkirališta, koje se spuštaju 250 metara do tirkiznog Jadranskog mora. More je ovde čisto, a plaža peskovita. Izgleda divlje i neotkriveno, a kupanje je osvježavajuće dobro, navodi se u reportaži. Plaža Pasjača se nalazi u Konavlima, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Uvala Ropa

Ropa se nalazi na južnoj obali najšumovitijeg hrvatskog ostrva Mljeta, na kom rastu bujni zeleni borovi. Osim lepe i nepripitomljene plaže, ovde se nalazi i istoimeni zaselak na vrhu litice, gde posetioce čekaju meštani u svojim divnim kućama. Ovde se takođe se nalazi i kamp i restorani u kom turisti mogu odmoriti.

Treća izolska kulinarska akcija u znaku sardina, saznajte više.

Ovo je lista prvih deset najboljih divljih plaža, a za više posetite zvanični internet stranicu:

  1. Ilha da Barreta, Algarve, Portugal
  2. El Bollullo, Tenerife, Španija
  3. Makris Gialos, Zakynthos, Grčka
  4. Spiaggia Cala Suaraccia, Sardinija
  5. Praia do Carvalho, Algarve, Portugal
  6. Plaža Pasjača, Hrvatska
  7. Kidrak plaža, Turska
  8. Kimilia, Kefalonija
  9. Phaselis, Turska
  10. Plaža Centiz, Francuska

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -