1.8 C
Belgrade
petak, 8 decembra, 2023

Jesenja turistička sezona u Švajcarskoj

Jesenja sezona u Švajcarskoj je najmanje popularna kod turista. Nakon toplog leta i avantura na zelenim planinama, svi turisti se prećutno pripremaju za zimu kad ova zemlja posebno zablista. Švajcarci su odlučili da takvu praksu promene i sada na razne načine pokušavaju da privuku turiste

Jesenja turistička sezona u Švajcarskoj nekako uvek protiče u znaku priprema za zimu. Turista tada ima jako malo, pa su Švajcarci odlučili da pokrenu promotivne kampanje u kojim turistima nude neke nove sadržaje. Kampanje su pokrenute u Nemačkoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, ali takođe i u Švajcarskoj, kako bi privukli i domaće turiste.

Švajcarska turistima nudi pre svega prirodu i wellness centre, ali na malo drugačiji način. Kampanja sadrži primamljive predloge koji imaju fokus na prirodi i blagostanju.

U ponudi su razne banje i wellness centri u prirodi, planine i divlji predeli sa lekovitim svojstvima. Međutim, oni takve sadržaje nude na malo dugačiji način. Ukoliko se odlučite za saunu, možete odabrati čamac koji plovi na jezeru sa ugrađenom saunom.

Ukoliko se odlučite za tople kupke, to možete uraditi u šumama i divljim predelima gde su postavljeni bazeni ili kade kako bi u potpunosti bili predani prirodi. Ako se odlučite za vežbanje u prirodi, meditaciju ili jogu, društvo na livadama ili proplancima mogu vam praviti koze ili krave.

Posebno su atraktivne šetnja kroz vinograde i posete vinarijama, gde uz čašu vina i delikatese možete dobiti toplu kupku, masaže i piling kože sa košticama grožđa.

Jesenja sezona u Švajcarskoj traje od septembra do kraja novembra. Septembar nosi toplinu leta, a dnevna svetlost traje duže u celoj zemlji. U oktobru postaje hladnije u dolinama, a ispod nule u višim predelima. Novembar najavljuje početak kraja jeseni, a sneg pada u višim predelima i polako se spušta do nižih gradova i sela.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Od gradova i sela sa okolinom posebno su interesantni Bern, Cirih, Gštad, Cermat ili Brienz, a od prirode izdvajamo samo nekoliko bisera. To su dolina Valposkiavo, vrhovi Šilthorna, kao i region Lavou.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -