16.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Austrija: Ugostitelji dižu cene ili smanjuju menije

Velika poskupljenja i inflacija predstavljaju izuzetno opterećenje za ugostiteljski sektor u Austriji. Ugostitelji planiraju da reše ovaj problem, a rešenje vide ili u podizanju cena obroka ili u “skidanju” poznatih klasika sa jelovnika

Austrijski ugostitelji su u velikom problemu, oni planiraju ili da dižu cene obroka ili da smanjuju menije. Ove nepopularne mere su jedini način da se prevaziđe kriza u sektoru. Ono što je najveći problem kod pravljenja novih menija jeste činjenica da će neki od najpoznatijih tradicionalnih specijaliteta morati da budu izbačeni.

Vlasnici restorana navode da će prvi klasik po kom je Austrija i poznata, bečka šnicla, morati da bude među jelima za koje više neće biti mesta u jelovnicima. Osnovni razlog je rast cena, posebno ulja, pa će sva jela koja zahtevaju veću količinu ulja u pripremi biti izbačena.

Najskuplji sir na svetu dolazi iz Srbije, saznajte više.

Osim namirnica, poskupela je i radna snaga, kao i zakup lokala, a čitava kriza oko energenata dodatno otežava stvari. Ukoliko struja bude još poskupela, biće izbačena iz menija sva jela koja zahtevaju veliku potrošnju struje.

Pored bečke šnicle, veliki broj jela po svemu sudeći nema baš blistavu budućnost. Uglavnom se radi o pomfritu, mesnim specijalitetima i pečenjima, kao i ostalim specijalitetima na koje smo svi navikli.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -