10.8 C
Belgrade
četvrtak, februar 29, 2024

Gardijan: Beograd odličan za istraživanje Balkana

Poznati britanski dnevni list Gardijan je napravio listu evropskih gradova koji se obavezno moraju posetiti u ovoj godini. Na osnovu recenzija i glasova britanskih turista, među gradovima koje ne treba nikako propustiti se našao i Beograd 

Britanski list Gardijan je od evropskih gradova koje turisti ne smeju da zaobiđu izdvojio i prestonicu Srbije. Beograd je odličan za istraživanje Balkana, navodi se u reportaži. Britanski turisti za Beograd kažu da je odlična kombinacija šarmantnog starog i novog dela grada sa modernom arhitekturom, grad u kom se oseća pokretačka energija.

Od ostalih gradova iz regiona, Britanci izdvajaju i Sarajevo, za koji kažu da je neverovatno lepo, gostoljubivo i kulturološki bogato mesto. Okruženo planinama sa tri strane, Sarajevo je mesto na kojem se susreću ne samo različite vremenske prilike. Tu se susreću i različite kulture i religije. Grad je podjednako prihvatao svaki uticaj, pa se to može videti u arhitekturi, u običajima i u svakodnevici stanovništva.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Od ostalih gradova Evrope koje su britanski turisti na listi se nalaze Padova, Bolonja i Luka iz Italije, kao Melilla iz Španije. Iz Bugarske im se posebno dopao Plovdiv, kao i Vels u Engleskoj.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -