15.4 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Čarolija prirode Šaleške doline

Kada se u prirodi vratite sebi, pogledi postanu veći, doživljaji lepši, a susreti sa životinjama autentičniji. U prirodi Šaleške doline očekuje vas idealno okruženje za drugačiji odmor. Odaberite svoje mesto za opuštanje i obnovu snage na selu

Ruralno područje Šaleške doline puno je privlačnih kutaka za istinski dodir sa sobom i prirodom. Možete boraviti na imanjima sa neverovatnim pogledima, diviti se divljači u toru, stadu ovaca, vrednim pčelama. A po adrenalin, krenite na najzahtevniju stazu za penjanje u Sloveniji. Novi pogled na Šalešku dolinu omogućiće vam i opušteno jahanje u prirodi.

Vi koji tragate za duhovnim razvitkom, pronaći ćete ga na Veduni koja nudi udoban smeštaj u harmoniji sa prirodnim materijalima, kao i organski proizvedenu hranu i biljne napitke. Seosko gospodarstvo Lamperček poznato je po 13 hektara velikim torovima sa oko 130 jelena lopatara i muflona koje možete nahraniti i pomaziti što će biti poseban doživljaj za sve članove porodice. Za sve koji žele prisna seoska iskustva, a ne žele se odreći luksuza, prava adresa je Lavander Hill. Boravak u apartmanima, opuštanje uz ribnjak, u bazenu, wellnessu, na terasi ili uz ognjište, posmatranje stada ovaca i slušanje kako šušte voćke, bajkovit je doživljaj.

Ako želite da aktivno provedete slobodno vreme u sportskim aktivnostima ili u opuštenom jahanju u prirodi, posetite štalu Glinšek. Ljubitelji izleta u prirodu bi trebalo da posete Smrekovec, najviši vrh Šaleške doline i područje na kojem živi divlji petao – zaštićena životinjska vrsta u južnoj Evropi. Penjanjem na Gonžarjevu peč, najzahtevniju stazu za penjače u Sloveniji, osigurana je doza adrenalina, a tu je i jedna od najzanimljivijih kreacija Šaleške, Velunja peč – prirodni most. Put do njega vodiće vas kroz šumu u kojoj ćete se nadisati svežeg vazduha.

E-kartica iskustava

Da li želite da vaše putovanje bude još zanimljivije, opuštenije i isplativije? Odaberite svoju tematsku turističku e-karticu. Svaka od kartica uključuje tri različita iskustva, koja su sastavljena po principu: doživljaj na Velenjskom jezeru + lokalna atrakcija + predložena turistička ruta. Kartica važi za jednu osobu osobu i može se iskoristiti kod partnera koji učestvuju na destinaciji.

Za detaljnije informacije pogledajte https://shop.visitsaleska.si/

              

#visitsaleska #ifeelsLOVEnia #myway

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -