-0.8 C
Belgrade
subota, 9 decembra, 2023

Italija nudi plaćen odmor turistima

Italija je poznata kao zemlja koju turisti vole, ali i kao zemlja koja zna kako da privuče turiste. Mnogi ruralni delovi Italije su prodali napuštena imanja za samo jedan evro u u cilju oživljavanja napuštenih krajeva zemlje. Tamo se danas sve manje čuje lokalni jezik, a neki novi ljudi naseljavaju imanja i kuće. Međutim, zabeležen je i jedan novi i interesantan trend

Italija od sada nudi i plaćen odmor turistima. U cilju promovisanja manje poznatih ruralnih krajeva zemlje, Italija ima prvu regiju u koju turisti mogu da dođu i provedu besplatno svoj odmor.

Na severoistoku zemlje se nalazi Furlanija-Julijska Krajina, region u kom turisti imaju plaćene troškove odmora ukoliko stignu iz bilo kog italijanskog grada vozom. Osim toga, oni mogu dobiti i i besplatne ulaznice za muzeje, neće plaćati javni prevoz i još mnoge druge troškove.

Partizanska bolnica Franja, saznajte više.

Osnovni uslov je taj da odmor ne sme biti kraći od dve noći. Ova promotivna ponuda traje od oktobra sve do 31. marta 2023. godine. Lokalna turistička zajednica PromoTurismoFVG će refundirati troškove svim turistima koji vozom stignu u Trst, Udine ili neki od obližnjih gradova.

Ovakva akcija je privukla puno pažnje, imajući u vidu da se radi o regionu sa bogatom istorijom, prelepim planinama i prirodom, ali takođe i regionu sa vrlo razvijenim vinskim turizmom. Pored toga, tu se nalaze i neke od najboljih plaža u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -