10.4 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Stare jedrilice u novom ruhu

U Turskoj su odlučili da starim i “penzionisanim“ jedrilicama i čamcima udahnu novi život. Njihov „život“ se sada nastavlja na suvom, a turisti ih po svemu sudeći već obožavaju

U Antaliji su stare jedrilice dobile novi život, i nastavljaju u potpuno novom ruhu. Stanovnici primorskih gradova su odlučili da starim jedrilicama koje su povučene iz plovidbe daju priliku za novi život.

Tradicionalne drvene jedrilice koje su nekada služile za višednevne izlete turista sada su na obalama preuređene za luksuzni turistički smeštaj. Ovakva ideja je ne samo praktična, već je i vrlo atraktivna. Uz minimalna ulaganja one mogu poslužiti kao izuzetno dobre investicije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CALYPSO (@guletvilla)

Jedan od najboljih primera je i Villa Calypso u Antaliji. Ova jedrilica je postavljena na nosače, u dvorištu ima veliki porodični sto za ručavanje, kao i veliku tendu koja štiti od sunca. Na palubi se nalazi i bazen odakle se pruža pogled na more i obližnja brda.

Glavna kabina ima veliki bračni krevet, kupatilo sa tušem i đakuzijem, kuhinju i dnevni boravak sa kompletnom opremom. Sve prostorije imaju klima uređaje, baš kao u pravim hotelima. Ova jedrilica se lako može iznajmiti preko Airbnb-a ili Booking-a. Za sada je posebno tražena kao smeštaj za medeni mesec, jer je pre svega romatična i vrlo neobična. Interesantno je to što pored ove jedrilice u dvorištu možete parkirati i svoj auto.

Partizanska bolnica Franja, saznajte više.

Turiste očekuje predivan odmor, gde mogu gledati zvezde noću i zalazak sunca iza mora u večernjim satima s palube, s jednom osnovnom razlikom. Na ovoj jedrilici nećete imati problem s morskom bolešću i sa eventualnim nedostatkom namirnica, jer ste stacionirani u blizini naselja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -