9.1 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Jelsa – najbolje mesto za odmor

Jelsa se smestila na vrhu zaliva na severnoj obali Hvara. Iako se nalazi na jednom od najpopularnijih ostrva na Mediteranu, još je uvek pomalo zanemarena od strane turista, što i jeste najbolje od svega. 

U samom srcu Hvara, okruženo brdima i brežuljcima, nalazi se Jelsa, najbolje mesto za odmor. Ovo turističko središte je smešteno na severnoj obali ostrva. Jelsa je jedno od najpoželjnijih delova Hvara, jer se tu nalazi bogata i kvalitetna ponuda smeštajnih kapaciteta.

Atraktivnosti same destinacije doprinosi i divna priroda, mirisi guste borove šume, obližnje peščane plaže, brojni vinogradi i maslinici. Svi sadržaji su lako dostupni turistima, a tu su i brojna kulturno-istrijska blaga. Šetnjom kroz istoriju samog mesta upoznaćete Crkvu Svete Marije, Crkvu Gospe od zdravlja, Civitas Vetus Ielsae (stari jelšanski grad), Trg Sv. Ivana, kao i Pjacu.

Pjaca je svakako jedan od najvažnijih trgova u Jelsi, a ujedno i najlepše mesto ovog letovališta. Ovde se sastaju meštani i turisti kako bi uz čašicu razgovora ili sladoled razgovarali o aktuelnim svetskim temama.

Posebno su interesantni slikoviti ambijenti jelšanskih restorana i konoba u kojim se služe svi najbolji plodovi mediteranskog podneblja. Ovde možete uživati u pažljivo napravljenim tradicionalnim jelima od sveže ribe s domaćim maslinovim uljem i kvalitetnim hvarskim vinima.

Partizanska bolnica Franja, saznajte više.

Ipak, apsolutni vrhunac i ujedno najlepši prizor Jelse je šarmantno šetalište uz more. U toku šetnje možete uživati u predivnom ambijentu dalmatinske luke, dok će vam društvo praviti tradicionalne kamene kuće, barovi i dobri restorani. Jelsu posećuju turisti ne samo u toku letnje sezone, već i u mesecima kad je još uvek toplo, i kad ima najmanje gužve. Zbog svega navedenog, Jelsa jeste zaista najbolje mesto za odmor, posebno što je to mesto koje pleni svojom romantikom i mirnoćom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -