14.7 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Španija ukinula sva ograničenja za putovanja

Španija je među poslednjim evropskim zemljama koje su ukinule ograničenja putovanja vezana za pandemiju. Španija želi da uskladi svoju politiku sa politikom skoro svih ostalih zemalja EU koje su već uklonile sva ograničenja kada je koronavirus u pitanju

Španija je ukinula sva ograničenja za putovanja. Svi međunarodni putnici koji dolaze van područja EU ili šengenske zone više nisu obavezni da poseduju bilo kakav dokument. Njima je do skoro bio nephodan dokaz o vakcinaciji, dokaz o oporavku ili negativan test.

Pozitivan trend vakcinacije globalno je omogućio da se ukinu ograničenja. Osim toga, sve manji broj slučajeva teških bolesti je najavio prestanak svih ograničenja u većini evropskih zemalja. Neke od zemalja koje su takođe ukinule ograničenja za putovanja su Ujedinjeno Kraljevstvo, Grčka, Italija, Francuska i Island.

Od ostalih zemalja u svetu, Australija, Novi Zeland i Kanada, zemlje koje su održavale posebno stroge protokole tokom pandemije, su takođe ukinule svoja ograničenja. Ove zemlje su u potpunosti otvorene za sve međunarodne putnike.

Ovakva odluka je posebno važna, imajući u vidu da je upravo Španija jedna od zemalja koje su ove godine oborile gotovo sve turističke rekorde.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -