4.4 C
Belgrade
sreda, 30 novembra, 2022

Venecija odlaže naplatu ulaza u grad

Venecija je objavila zvaničan datum od koga će turisti morati unapred da rezervišu svoju posetu gradu. Osim obavezne rezervacije, oni još uvek neće morati da plate ulaznice iako je to već dugo bilo najavljivano

Venecija odlaže naplatu ulaza u grad, turisti još uvek neće morati da kupuju ulaznice kako bi posetili ovaj mediteranski biser. Gradsko veće je odložilo svoje planove jer nastavlja da radi na logističkim pripremama, a planirano je odlaganje naplate ulaska bar još šest meseci.

Sistem rezervacija je trebalo da bude aktiviran 16. januara 2023. u nadi da će se olakšati problemi prekomernog turizma koji opterećuju Veneciju. Šta je sada aktuelno, ko mora da rezerviše kartu za posetu Veneciji, kakvi su uslovi ulasaka?

Putnici koji planiraju da posete Veneciju moraće obavezno da registruju svoju posetu. To važi za sve turiste, posebno one za turiste koji dolaze na jednodnevan izlet. Turisti koji budu ostvarili bar jedno noćenje neće morati da plate ulaznicu. Posetioci koji dolaze i javnim i privatnim prevozom moraju unapred da rezervišu.

Turisti koji posećuju okolna ostrva kao što su Burano i Murano takođe će morati da se registruju i plate ulaznicu. Jedna ulaznica važi za sve, i za Veneciju i ostrva. Stanovnici okoline, računajući Veneto regiju, biće izuzeti od plaćanja ulaznice, kao i studenti.

Gradske vlasti su saopštile da neće biti ograničenja u broju posetilaca, već će samo biti povećana cena ulaznice ukoliko se dostigne određeni broj posetilaca određenog dana.

Sistem onlajn rezervacija biće dostupan na više jezika, a nakon rezervacije, posetioci dobijaju QR kod koji služi kao njihova karta. Očekivana cena ulaznica za Veneciju bi se kretala od 3 do 10 evra u zavisnosti od sezone.

Orijent Ekspres, na tragu puteva Agate Kristi, saznajte više.

Ukoliko turisti zaborave da rezervišu kartu plaćaju punu cenu bez obzira na sezonu, i eventualnu kaznu od od 50 do 300 evra.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -