13.3 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Kranj najbolja Evropska destinacija izvrsnosti 2023.

Pafos i Sevilja su odneli pobedu za Evropske prestonice pametnog turizma, a Kranj za destinaciju izvrsnosti. Ovi gradovi su nedvosmisleno pokazali svoju spremnost kad je budućnost turizma u pitanju

Evropska komisija je proglasila ovogodišnje pobednike u takmičenju Evropske prestonice pametnog turizma 2023. godine. Najbolje destinacije pametnog turizma su Pafos i Sevilja, a Kranj iz Slovenije je izabran kao najbolja Evropska destinacija izvrsnosti 2023.

Ove dve inicijative EU imaju za cilj da promovišu destinacije zbog svojih pametnih i održivih turističkih praksi. Takmičenje Evropska prestonica pametnog turizma prepoznaje izvanredna postignuća u četiri specifične kategorije. To su pristupačnost, održivost, digitalizacija kao i kulturna baština i kreativnost.

Evropska destinacija izvrsnosti se bavi manjim turističkim destinacijama koje mogu pokazati svoja izvanredna postignuća u održivosti i inspirisati druge turiste za destinacije u njihovoj zelenoj tranziciji. Takmičenja su bila otvorena za destinacije širom EU, kao i za zemlje izvan EU koje učestvuju u programu COSME.

Najjeftiniji siti brejk u Evropi, saznajte više.

Evropske prestonice pametnog turizma imaće koristi od podrške komunikaciji i brendiranju tokom 2023. godine. Uz to, Evropska destinacija izvrsnosti biće pozicionirana kao pionir održivosti turizma posvećena ciljevima Evropskog zelenog plana. Tokom godine, Kranj kao najbolja Evropska destinacija izvrsnosti 2023. će dobiti stručnu komunikaciju i podršku brendiranja na nivou EU.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -