22.8 C
Belgrade
ponedeljak, april 15, 2024

Najneljubazniji grad na svetu

Na listi “Expat City Ranking 2022”, tri najbolje destinacije, Valensija, Dubai i Meksiko Siti, imaju vrlo dobre rezultate kada je u pitanju naseljavanje. U tim gradovima nećete imati puno problema oko papirologije ili ljudi. S druge strane, Beč važi za jedan od najgorih gradova kada je u pitanju ljubaznost ljudi. Bečlije nisu mnogo „prijateljski“ nastrojene prema strancima ili migrantima

Glavni grad Austrije Beč važi za najneljubazniji grad na svetu. Na osnovu istraživanja “Expat City Ranking 2022”, Beč je ubedljivo na samom vrhu kada je neljubaznost i hladnoća stanovništva prema strancima u pitanju.

Iako već godinama važi za grad koji prati sve svetske standarde, i po pitanju zelenih tehnologija i po pitanju životnog standarda, Beč zaostaje kada je u pitanju ljubaznost i “topla ljudska reč”. U kategoriji „ljubaznost“ istraživanja „Expat City Ranking 2022“, Beč je zauzeo poslednje mesto.

Strani državljani u Beču kažu da grad nudi odlične zdravstvene i saobraćajne prednosti, ali ima izuetno neprijateljsko stanovništvo, navodi thelocal.at. Mnogi od njih kažu da se teško snalaze i sklapaju prijateljstva u austrijskoj prestonci.

Selo sa eliksirom života, saznajte više.

Gotovo polovina ispitanika u gradu, 46% njih, kaže da su ljudi neprijateljski nastrojeni prema strancima. Od ukupnog broja, 43% ispitanika negativno ocenjuje opštu ljubaznost stanovništva. Bečlije važe za teške i nepoverljive ljude, takav utisak ostavljaju.

Prema Indeksu kvaliteta života Beč je prošle godine bio na prvom mestu, ali se ove godine našao tek na sedmom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -