15 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Najavljen okrugli sto „Standardi u turizmu“

Institut za standardizaciju Srbije organizuje okrugli sto „Standardi u turizmu“, koji će biti održan u Institutu u četvrtak, 22. decembra ove godine, sa početkom u 12 sati

Turizam je značajna privredna grana koja pozitivno utiče na zaposlenost, bruto društveni proizvod, kao i na razvoj čitave ekonomije. Sa druge strane, negativni efekat globalne pandemije bio je najuočljiviji upravo u toj delatnosti. Zbog svega toga, potrebno je posebnu pažnju usmeriti na oporavak i jačanje turističkih kapaciteta. Standardi su jedan od alata koji može doprineti uspešnijem poslovanju organizacija koje se bave turizmom.

Da li i kako primena standarda može pomoći razvoju turizma u Srbiji, koji srpski standardi postoje u ovoj oblasti, ko ih donosi i koliko se primenjuju neka su od pitanja o kojima će biti reči na ovom okruglom stolu. Cilj događaja je da ukaže na stepen upoznatosti sa standardima u turizmu i srodnim uslugama i na barijere u njihovoj praktičnoj primeni. Moderator skupa je dr Maja Ćosić, profesor na Odseku Visoke turističke škole Akademije strukovnih studija Beograd i predsednik komisije za standarde KS A228, Turizam i srodne usluge.

Ovaj događaj promovisan je i na nedavno održanim sajmovima turizma u Novom Sadu i Kragujevcu, koji su okupili brojne turističke organizacije, agencije, turoperatere i hotelijere iz cele zemlje. Pozivamo sve koji se bave turizmom i ugostiteljstvom da se prijave i učestvuju, kako bismo zajedno dobili pravu sliku o trenutnom stanju i sagledali mogućnosti za rast domaćeg turizma uz smernice koje pružaju međunarodno priznati standardi.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -