29.4 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Sunčane i pristupačne zimske destinacije 1. deo

Kriza i povećanje troškova života navode mnoge od nas da revidiramo svoje planove za sledeću godinu, iako još uvek nije prošla ni ova 2022. U jeku novogodišnjih priprema, groznica putovanja se sve više poput pandemije širi među nama, dok surova svakodnevica i aktelna kriza opominju na štednju. Međutim, postoje još uvek neke sunčane destinacije na koje možemo da pobegnemo, destinacije koje odgovaraju ograničenom budžetu a nude sadržajan odmor

Kako bi saznali gde je najjeftinije putovati početkom 2023. godine, OTA Insight je napravio rang listu prosečnih cena hotelskih soba po noćenju u svim kategorijama hotela. Lista sadrži gradove, sunčane i pristupačne zimske destinacije koje su obično toplije tokom zimskih meseci u kojima možete ostati za 100 evra po noći ili manje.

Ovo je lista najjeftinijih destinacija u Evropi (ili u relativnoj blizini) na kojima ne morate da propustite zimsko sunce, period van turističke sezone je idealno vreme za pronalaženje ponuda za odmor u toplijim krajevima, navodi Euronews. Ove cene su prosek cena hotelskih soba za noćenje po osobi, i to može varirati od hotela do hotela.

9. Odsednite na Sardiniji u Italiji za 100 evra po noći

Odmor na Sardiniji u proseku košta oko 100 evra po noćenju, što i baš nije najpovoljnije. Međutim, ovo ostrvo zaista ima dosta toga da ponudi turistima. Iako bi sunčanje na plaži moglo biti nezgodno u februaru, uvek možete prošetati predivnim plažama i uživati u kulturno-istorijskim znamenitostima. Sardinija ima oko pet sunčanih sati dnevno u februaru i prosečne maksimalne dnevne temperature su oko 15 stepeni Celzijusa.

8. Odsednite u Nici, Francuska za 99 evra po noćenju

Ovaj glamurozni grad i dalje je elegantan tokom zimskih meseci, i kao bonus, uobičajene turističke gužve znatno su smanjene. Temperature u Nici ponovo počinju da rastu od februara, što je čini blagim mestom za traženje zimskog sunca. Prosečne dnevne maksimalne temperature su oko 13 stepeni Celzijusa uz devet sunčanih sati.

7. Odsednite u Marbelji, Španija za 99 evra po noćenju

Kosta del Sol poznata je po letnjem odmoru, ali je i odličan izbor i za zimski odmor. Umesto izležavanja na plaži tu su brojni sportski sadržaji koje Marbelja nudi. Iskoristite hladnije vreme za šetnju okolnim krajolikom ili uživajte u jednom od 70 golf terena širom regiona.

Marbelja ima zaštićenu mikroklimu s prosečnom temperaturom od 16 stepeni Celzijusa u februaru i sedam sunčanih sati dnevno. Prosečna količina padavina je niža nego u januaru, ali je još uvek jedan od najkišovitijih meseci pa svakako ponesite kišobran.

Alpe Cimbra, skijaški raj Italije, saznajte više.

6. Odsednite u Monpeljeu u Francuskoj za 99 evra po noćenju

U Monpeljeu u zimskom period nije toplo kao u letnjim mesecima, to je tačno. Međutim, zima je najbolje vreme za uživanje u kulturnim dešavanjima i festivalima, kao i svim sadržajima koje grad nudi. Vreme je u Monpeljeu tokom februara sveže, sa najvišom temperaturom od 12 stepeni Celzijusa, ali samo 18% šansi za kišu. Šetnja, kafić, kroasan i čaša vina su sve što vam u životu treba, a gde to bolje ima nego u Francuskoj?

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -