15 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Muzej mamurluka, jutro posle

Ovaj jedinstveni muzej, prvi takve vrste u regionu, prikuplja i predstavlja priče o najneobičnijim načinima da se provede pijana noć. Priče koje deli su deo onog čega se ljudi (donekle )sećaju posle dobrog provoda i pijane noći

Muzej mamurluka je nastao krajem 2019. godine. Ideja se rodila nakon Beer festa, kada su osnivači muzeja pokušavali da se prisete događaja iz prethodne noći. Muzej se nalazi u Zagrebu, a nastao je, tako kažu, kada je jedan od prijatelja našao pedalu od bicikla u svom džepu nakon jedne lude noći.

Area Sakra, grad mačaka.

Zbirka predmeta je sakupljena od prijatelja i poznanika. Cilj muzeja je pre svega dobra zabava, a ima čak i edukativnu pozadinu. U muzeju mamurluka se nalazi soba koja predstavlja “tačku refleksije”. U ogledalu svako može da vidi sebe kako izgleda kada se ludo provodi, ili kada je mamuran ujutru.

Pored toga, muzej jasno želi da istakne sve probleme alkohola, odnosno drugu stranu koja ostavlja dugoročne i kratkoročne posedice. U muzeju postoji i simulator vožnje u pijanom stanju gde posetioci mogu da osete kako bi to izgledalo, ono što van muzeja nikako ne bi smeli da probaju.

Ova interesantna pop-up izložba u muzeju sastoji se od oko pedesetak priča i više od tridesetak predmeta iz celog sveta.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -