21.1 C
Belgrade
nedelja, jun 23, 2024

Hrvatska ima svoju šetnju među krošnjama

Javna ustanova Zagorje zeleno je predstavila Centar za prirodu Zagorje u Radoboju i Stazu kroz krošnje u Zelenjaku. U pitanju je prava turistička poslastica, jedinstvena pešačka staza koja prolazi kroz krošnje drveća

Na manje od sat vremena od Zagreba, u lepoj dolini okruženoj brdima, smestila se jedinstvena pešačka staza. Ova staza vodi posetioce na kratko i uzbudljivo putovanje na pet metara iznad zemlje. Od sada, osim Slovenije, i Hrvatska ima svoju šetnju među krošnjama.

Staza Zelenjak u okviru programa Zagorje ABECEDA Prirode je dugačka 125 metara, i izgrađena je od prirodnih materijala. Ovaj turistčki sadržaj omogućava da posetioci svakim sledećim korakom kroz krošnje upoznaju istoriju, kulturu i prirodu zaštićene doline Zelenjak. Turisti u šetnji, pored predivne prirode, imaju i muzičku podlogu u kojoj mogu uživati. Njima su na raspolaganju i muzički programi koji se emituju preko razglasa, a njih sami biraju.

Staza Zelenjak delomično stoji, odnosno visi na postojećim stablima, a delomično je postavljena na drvenim stubovima. Ona nije samo običan turistički sadržaj, već poučna tematska staza čija je tema zaštićena prirodna baština odnosno zaštićene biljne i životinjske vrste.

Cilj ovog projekta je proširenje sadržaja na destinacijama sa bogatim prirodnim baštinama, posebno zbog povećanja atraktivnosti lokacija i kvaliteta edukativnih programa. Osim toga, na taj način se obezbeđuje očuvanje prirode i održivi razvoj destinacije.

Ako ste u potrazi za vikend avanturom, ne morate tražiti dalje, tu je na samo par sati udaljenosti. Na slovenačkom Pohorju na Rogli postavljena je genijalna staza koja vam omogućava da prirodu pogledate iz jedne malo drugačije perspektive.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -