19.3 C
Belgrade
sreda, maj 1, 2024

Skoro rekordan broj turističkih noćenja u Portorožu i Piranu

U 2022. godini u svim smeštajnim kapacitetima opštine Piran zabeleženo je više od 1,8 miliona noćenja, što je skoro isto koliko i u rekordnoj 2019. godini

Prošle godine je u svim smeštajnim kapacitetima opštine Piran zabeleženo 1.830.808 noćenja, što je ponovo svrstava u sam vrh slovenačkih destinacija. Skoro dve trećine (58%) svih noćenja ostvarili su inostrani gosti, među kojima je najviše bilo Austrijanaca, Nemaca i Italijana. To je približno odnosu od pre pandemije, kada su činili 70 odsto svih noćenja. U hotelima opštine Piran prošle godine je ostvareno 11 odsto manje noćenja u odnosu na 2019, ali je, s druge strane, u ostalim smeštajnim objektima zabeleženo za jednu petinu više noćenja nego u godini pre pandemije.

Turistička zajednica Portorož je prošle godine pokrenulo destinacijski non-fungible token (NFT) u okviru reklamne kampanje „Mi smo tu“, koja se odvijala na sedam tržišta. Ovim su Portorož i Piran postali prva slovenačka lokalna turistička destinacija sa svojim nezamenljivim simbolom. Pored izlaganja na obližnjim tržištima, Turistička zajednica Portorož je učestvovala i u uspešnom predstavljanju makroregiona Mediteran i Kraška Slovenija na EXPO Dubai. Među najistaknutijim aktivnostima zajednice bila je suorganizacija 29. Evropskog susreta vlasnika motocikala Harley-Davidson, koji je u Portorož privukao oko 47.000 posetilaca. TZ Portorož je promotivno podržala manifestacije u okviru Tartinijeve godine (Tartini 330) i Piran/Portorož džez festivala, a godinu je završila organizacijom 9. Festivala penušavih vina.

Portal www.portoroz.si je prošle godine ostvario rekordan broj poseta, odnosno 1,26 miliona, što je za 20 odsto više nego godinu ranije. Među najposećenijim sadržajima bili su doživljaji, kalendar događaja i veb kamere. Na portalu je pokrenut i novi sistem rezervacija koji omogućava onlajn rezervaciju noćenja i doživljaja.

Ove godine u TZ Portorož planiraju jaču promociju na stranim tržištima s naglaskom na pred i postsezonu, kao i da nastave saradnju sa ostale tri istarske destinacije pod zajedničkim imenom Love Istria.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -