14.4 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Tschuggen Express, futuristička švajcarska uspinjača

Skijaški Tschuggen Grand Hotel u Švajcarskoj ima svoju „ličnu“ planinsku železnicu od decembra 2007. godine. Nakon nešto više od 10 godina rada ona je modernizovana, i danas predstavlja izuzetno popularan turistički sadržaj u planinskoj regiji Arosa-Lenzerheide

Uspinjača Tschuggen Express vodi direktno od hotela do skijaškog i planinarskog područja Arosa-Lenzerheide. Postojeća uspinjača je 2018. godine potpuno obnovljena i sada ima dve kružne panoramske kabine sa 6 sedišta. “Tschuggen Express“ prelazi put od 536 metara i svladava visinsku razliku od 155 metara.

Tschuggen Grand Hotel se nalazi u prelepom alpskom mestu Arosi. Smešten je na 1800 metara nadmorske visine i predstavlja pravu skijašku oazu. Pored skijališta, 40 kilometara duge staze za pešačenje, hotel omogućava da uživate u jedinstvenom planinskom krajoliku onako kako to vi želite. U tome u velikoj meri pomaže i uspinjača.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Franziska Joss (@kaeptnblaubaer)

Tschuggen Express je prvenstveno bio predviđen kao železnica na baterije, a pogon je bio smešten ispod mesta gde se spajaju dve kabine. Zbog problema s baterijom, ova uspinjača je dobila kasnije klasičan pogon na elektičnu energiju.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Ova moderna uspinjača dolazi sa dve luksuzne panoramske kabine, svaka je predviđena za 6 osoba. Nakon vožnje od 150 sekundi nalazite se u središtu predivnog skijaškog planinskog krajolika. Kabine su zvučno izolovane, sedišta udobna a automatska kontrola nivoa održava kružne kabine vodoravnim tokom celog putovanja. Nova uspinjača radi potpuno automatski.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -