28.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Prvi restoran sa robotima u Hrvatskoj

Iako ugostitelji imaju vrlo težak period iza sebe, njima sigurno ne manjka ni ideja ni energije za novi početak. Takav slučaj je zabeležen i u Hrvatskoj, gde je otvoren jedan sasvim poseban ugostiteljski objekat

U Hrvatskoj je otvoren prvi restoran sa robotima. BOTS&POTS je njegovo ime, i u pitanju je prvi restoran na svetu u kom robot-kuvar GammaChef priprema sva jela koristeći digitalni recept koji su smislili poznati šefovi. Ceo restoran će moći da se kontroliše i prati putem mobilne aplikacije, a postupak naručivanja hrane je potpuno isti kao i kod klasičnih restorana sa self-ordering pultom.

Bots & Pots se nalazi u Zagrebu, i za sada ima pet velikih robota koji spremaju jela gostima. Hrana se naruči, roboti automatski dobiju narudžbinu i zadatak za spremanje. Postoji osoba koja je zadužena da ih održava, ona pakuje sveže namirnice u robote, koje on kasnije priprema.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bots&Pots (@botsandpotsrestaurant)

Sistem restorana je u potpunosti bti digitalizovan, od same nabavke namirnica pa do narudžbina gostiju. Kada je koje jelo gotovo, šta od namirnica nedostaje u restoranu biće odmah javljeno nabavci.

Gammachef robot-kuvar je sposoban da pripremi bilo koje jelo koristeći digitalni recept. Njegovi specijaliteti su konzistentna jela jednakog ukusa i kvaliteta svaki put kada priprema hranu.

Ella, omiljeni robot barista, saznajte više.

Roboti-kuvari neće ugroziti struku, oni će pripremati hranu koju će konobar poslužiti, i dodati onaj nezaobilazni “ljudski faktor” celom iskustvu. Ovaj restoran takođe priprema i hranu za poneti, tako da robot-kuvar može pripremiti i nedeljni ručak ako domaćica ne stigne.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -