12.5 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Opatija ponovo među najromantičnijim destinacijama

Svetski poznat internet magazin European Best Destinations je proglasio Opatiju jednom od 15 najromantičnijih destinacija za Dan zaljubljenih u Evropi

Opatija se našla ponovo među najromantičnijim destinacijama Evrope. Svake godine mesec februar je rezervisan za izbor najromantičnijih destinacija sveta. European Best Destination je predstavio Opatiju kao mondensko odmaralište, kao dragulj kvarnerskog regiona čija turistička tradicija potiče još iz 19. veka.

Magazin posebno izdvaja atraktivne opatijske vile i hotele okružene egzotičnim vrtovima, parkovima i morem. Pored toga, tu je i predivno šetalište uz obalu poznato kao Lungomare, koje posebno naglašava i pojačava samu romantičnost i bajkovitost ovog dela Hrvatske.

Opatija je poznata po tome da turiste privlači i vrhunskom gastronomijom, atraktivnim tretmanima u savremenim spa centrima. Kao što je opatijsko područje spoj mora i planina, takav je i vizualni doživljaj različitih stilova. Susret raskošne srednjoevropske elegancije, mediteranskog šarma i srednjovekovne arhitekture čine Opatiju idealnom romantičnom destinacijom.

Ljubav je utkana u samo tkivo Opatije, jer je grad tokom svog turističkog razvoja doživeo brojne velike romanse među samim aristokratima i slavnim gostima. Upravo zbog toga i ne čudi činjenica da je Opatija više puta proglašavana jednim od najromantičnijih gradova u Europi. Opatija je takođe poznata kao izuzetno popularna destinacija za venčanja.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Pored Opatije, iz našeg regiona magazin izdvaja još i Ljubljanu, za koju kaže da je savršeno mesto za romantični beg. Na listi se nalaze još i Plovdiv, Venecija, Pariz, Rim, Santorini, Amsterdam, Madeira, Porto, Firenca kao i ostale romatične destinacije širom Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -