19.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Prefinjena harmonija hrane, vina i luksuznih ugođaja – restoran Bacco hotel Grand Kopaonik

Kao jedno od najpoznatijih luksuznih odredišta u Srbiji, hotel Grand Kopaonik decenijama pruža samo najbolja, autentična iskustva i tretman svojstven najvišem rangu hotelskih standarda. Ponosni simbol Kopaonika, istrajan je u tome da svoje goste nikada ne dočeka u istom izdanju, niti ih isprati sa istim uspomenama. Ovde je sve podređeno dobrom osećaju i prefinjenim zadovoljstvima, sa posebnim akcentom na vrhunske gastronomske doživljaje. U to nas uverava i ekskluzivan fine dining restoran Bacco sa nesvakidašnjom kulinarskom fuzijom od nepogrešivog spoja moderne varijante francusko-mediteranske kuhinje sa primesama azijskih ukusa i najkvalitetnijih sastojaka iz celog sveta

Bacco je nosilac ekskluziviteta, hedonizma i vrhunskog ugostiteljskog umeća, odraz stila i kvaliteta. Ušuškan u srcu Kopanika, predstavlja krunu gastronomskog umeća hotela Grand. Koncept restorana osmišljen je za one sa istančanim ukusom prema hrani, piću i sofisticiranim detaljima. Za neponovljivo gastronomsko iskustvo i zaštitni znak restorana – Five Senses Menu, zaslužan je šef kuhinje Milorad Gavrilović, a uz asistenciju Head Chef de Rangova koji su se proslavili u najboljim svetskim fine dining restoranima.

Sa sedamdeset mesta, u ambijentu kojeg čine prefinjene linije i detalji koji odišu diskretnim luksuzom, restoran se nedvosmisleno izdvaja od sveukupne ugostiteljske ponude na Kopaoniku, ali i van njega. Otmen, topao i zavodljiv već na prvi pogled, svojim gostima nudi autentično iskustvo i neponovljivo gastronomsko-hedonističko putovanje koje počinje na samom ulasku u restoran, za čiji enterijer je zadužen Aleksandar Šavikin, srpski arhitekta postmodernista i dobitnik nekoliko prestižnih nagrada iz oblasti arhitekture. Ime restorana kombinacija je reči „Bacchus“, koja označava Boga vina, i reči „tobacco“ koja asocira na hedonizam i uživanje u posebnim trenucima. Jasno je da umeće, kreativnost, izazovnost karakterišu Bacco čineći ga sasvim posebnim mestom za odabrane goste.

U velikoj meri performans završne pripreme hrane uz neizostavan proces flambiranja pred gostom, butterfly service, old school cusine, fantastična atmosfera uz zvuke dobre muzike i provod sa stilom, samo su neki od razloga zašto je Bacco za tako brzo vreme postao sinonim za hedonizam i posebno iskustvo koje ćete poneti sa Kopanika.

Jedinstvena fuzija ukusa nastala je nepogrešivim spojem moderne varijante francusko-mediteranske kuhinje sa primesama azijskih jela, najkvalitetnijih sastojaka iz celog sveta, koja u kombinaciji sa klasičnim vinima iz Evrope, upotpunjuje gastronomski užitak. Vrhunski kulinarski specijaliteti poput svetskih klasika – Flambirani stek Dijana i flambiranog jastoga, izvanredne izvedbe francuskog deserta Crepe Suzette, istančani detalji poput kavijara, izvanrednih cigara i konjaka svaku posetu će učiniti uzvišenim gastronomskim ugođajem. Omiljeni kutak za ljubitelje vina je privatni podrum sa vrhunskom selekcijom, sa tehnologijom sazrevanja koja određenim etiketama daje dodatnu vrednost nakon izvesnog vremena. Restoran Bacco poseduje veoma kompleksnu vinsku ponudu, sa još upečatljivijim wine seller-om u kom se vina čuvaju.  Sa više od 160 etiketa, gde preovlađuje Francuska sa svojim regijama, ali ne zaostaje ni Italija sa supertoskanskim vinima, kao i Balkan, Srbija, ali i Novi svet, ovaj otmeni restoran diči se najkvalitetnijom selekcijom vina na planini.

„Ideja je bila probuditi apsolutno sva čula i spojiti više jela iz različitih kuhinja, uparenih sa različitim vinima. Svaki sled je posebna priča za sebe i ukus iz jednog dela sveta. Želimo da gostima kroz autentične ukuse prezentujemo naš menu i to u jednom stilizovanom maniru“, objašnjava Milorad Gavrilović, executive šef hotela Grand i dodaje da uspeh restorana leži u celokupnom doživljaju ambijenta koji počinje od samog ulaska u Bacco.

U velikoj meri performans završne pripreme hrane uz neizostavan proces flambiranja pred gostom, butterfly service, old school cusine, fantastična atmosfera uz zvuke dobre muzike i provod sa stilom, samo su neki od razloga zašto je Bacco za tako brzo vreme postao sinonim za hedonizam. Umeće življenja je izazov za odabrane, posetite Bacco i uverite se!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -