17.1 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Najgostoljubivije mesto sveta

Na osnovu istraživanja kompanije Booking.com i recenzija njihovih korisnika, napravljena je lista najgostoljubivijih destinacija na svetu. U obzir je uzeto više od  240 miliona recenzija, gde su putnici svojim iskustvima pomogli da se sastavi lista destinacija na kojima ćete najverovatnije sresti najbolje domaćine

Najgostoljubivije mesto sveta je grad Polinjano a Mare. Ovo mestašce je smešteno na Jadranu, i poznato je svetskim putnicima po neverovatnom krajoliku. Ovaj deo Italije je oduvek bio inspiracija umetnicima i turistima, posebno zbog spektakularnog položaja na vrhu litice. Obale mora su šljunkovite, a duž romantične rivijere nalaze se izuzetni restorani, hoteli i pansioni.

Polinjano a mare je poznat još i kao grad na moru. Zovu ga i „Biser Jadrana“ jer zaista pleni svojom lepotom. Zidine grada srasle su sa vertikalnim stenama koje preko dubokih pećina, uranjaju u more. Ovo je jedno od najluksuznijih letovališta Pulje, pa sa razlogom važi za mondensko letovalište.

Na drugom mesti se nalazi grad Hualien u Tajvanu, poznat po noćnim pijacama i izuzetnim prirodnim lepotama. Na trećem je San Sebastian, deo španske autonomne pokrajine Baskije. To je izuzetno slikovit grad na obali uokviren Biskajskim zalivom, sa bogatom istorijom i tradicijom.

Proglašen od strane mnogih vrhunskih svetskih šefova omiljenom destinacijom, ovaj grad polaže pravo na najveću gustinu restorana sa Mišlenovim zvezdicama u Evropi. Inače po broju takvih restorana San Sebastian se nalazi na drugom mestu u svetu, odmah nakon Tokija.

Među deset najgostoljubivijih se nalaze još i Drezden, Klaipeda iz Litvanije i Jork iz Engleske. Od gradova van Evrope tu su Ušuaja iz Argentine, Porto De Galinjas iz Brazila, Meksiko Siti iz Meksika kao i Gold Koast iz Australije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -