7.5 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Najbolja priprema za novu sezonu

Zimska sezona je u punom jeku, turizam nam se vratio na velika vrata i nema vremena za odmor, pa su u toku i pripreme za narednu, letnju. Turistička ponuda u regionu za ovo omiljeno doba godine je veoma bogata, pa smo sada već tradicionalno, 9. februara u hotelu Metropol Palace u Beogradu, organizovali TU Sun&Sea Workshop. Kao i prethodnih godina, uspeli smo da povežemo profesionalce u turizmu koji se pripremaju za predstojeću sezonu sa adekvatnim turističkim agencijama, ali smo ovaj put stavili poseban akcenat na prisustvo brojnih korporativnih klijenata. Generalni sponzor manifestacije je bio Mamula Island, butik hotel sa pet zvezdica, pretvoren restauracijom tvrđave iz 19. veka u moderan hotel & spa, a imali smo i tri bronzana sponzora Bos4.tours, najnovije tehnološko rešenje upućeno organizatorima tura i aktivnosti, Maslina Resort sa prelepog Hvara i BUZIL-WERK Wagner, nemački proizvođač profesionalnih sredstava za čišćenje i dezinfekciju

Četrdeset i tri izlagača iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, ali i van regiona, sa Kariba, iz Kipra, Italije i Grčke, predstavilo je svoju ponudu pažljivo odabranim turističkim bajerima. Na TU Sun&Sea Workshop, najveći i najuspešniji do sada došlo je više od stotinu korporativnih klijenata i turističkih agencija iz pet zemalja koji su zainteresovane da u svoju ponudu uvrste pomenute destinacije.

Iz Slovenije su nam se predstavili Kempinski Palace Portorož i Love Istria koja promoviše Slovenačku Istru.

Hrvatska je takođe imala predstavnika iz Istre. To je Hotel Kempinski Adriatic Savudrija; iz Kvarnera su došli Liburnia Riviera hoteli iz Opatije, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa i Miramare hotel iz Crikvenice. Glavni grad Hrvatske je predstavila Turistička zajednica grada Zagreba, uz kompaniju Spektar putovanja, kao i butik hotel Le Premier. Iz Splita smo imali AC Hotel Split i Hotel Ambasador, a iz Dalmacije su nam došli još Hotel Olympia Sky, Vodice i Hotel Pinija. Hrvatsku ponudu je zaokružio Maslina Resort sa Hvara.

Iz Crne Gore su došli: Herceg Novi je pored dugo očekivanog Mamula Island hotela, imao predstavnike iz rizorta Lazure Hotel & Marina i hotela Iberostar Herceg Novi, Portonovi Resorta, kao i iz One&Only Portonovi. Iz Kotorskog zaliva su nam se predstavili Blue Kotor Bay Premium Spa Resort, Hotel Heritage Grand Perast i Huma Kotor Bay iz Kotora; Tivatski zaliv je učestvovao sa hotelima Regent Porto Montenegro i Primorje Hotels & restaurants. Budvu i okolinu predstavili su: Hotel Avala Resort & Villas, La Villa Boutique Hotel, kao i Hotel Group Montenegro Stars i Iberostar Bellevue. Iz Ulcinja nam je došao Azul Beach Resort Montenegro, a iz Podgorice su došla dva gradska hotela – Hotel CUE Podgorica i Hotel Hilton,.

Lepote Bosne i Hercegovine predstavila je Turistička organizacija Republike Srpske, a Srbija je ove godine na TU Sun & Sea Workshop-u imala dosta izlagača. Tu su bili Hotel Movenpick Resort & Spa, Fruške Terme, zatim Hotel Sunce, Mona Plaza Hoteli, Planinka Hoteli, kao i tehnološka rešenja: Bos4.tours, OTA Sync i 365 ADS.

Iz Grčke, tačnije sa Krfa došla je grupacija V Hotels, dok se Kipar na TU Sun & Sea predstavio kroz Thanos Hotels and Resorts. Daleke Karibe približili su nam Karisma Hotels & Resorts, a Italijansko primorje predstavio je Falkensteiner Hotels & Residences koji pored Beograda, Zadra, Ostrva Krk i Južnog Tirola, ima hotele u oblastima Veneto, Sardinija i Kalabrija.

Nakon svega, možemo reći da je radionica bila izuzetno uspešna, a da su utisci bili pozitivni na obe strane, što je najbolji poziv da se vidimo na narednom događaju u našoj organizaciji, TU Ski & Spa Workshopu, krajem septembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -