10.4 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Condé Nast Traveller: Crna Gora je evropska destinacija u usponu

Poznati magazin o putovanjima Condé Nast Traveler je uvrstio jednu zemlju iz našeg regiona na listu evropskih destinacija koje su najpoželjnije za letnji odmor 

Od zlatnih plaža do starih gradova, Crna Gora je potcenjen evropski dragulj koji bi trebao biti na svakom turističkom radaru. Novinar poznatog magazina Jonathan Wiggin je u svojoj reportaži izdvojio omiljene destinacije u Crnoj gori, za koju je rekao da je možda i najbolja evropska destinacija u usponu.

Novinar navodi da je su Crnoj Gori nebo i more jednako plavi, gde se gorde planine uzdižu poput drevnih zidina sa svake strane. Njih od bistre i mirne vode odvaja samo uzak rub seoskih kuća sa krovovima od terakote, male plaže, trgovačke kuće i jarboli usidrenih čamaca. Njega je posebno iznenadio sporiji pristup životu.

Pored krajolika i bogate kulturne baštine koja kombinuje pravoslavne, katoličke, italijanske i osmanske uticaje, Crna Gora nudi uzvišenu sintezu moderne udobnosti i ruralnog šarma. Crna Gora još uvek nije “inficirana” masovnim turizmom. Upravo to je čini zemljom koju morate staviti na vrh popisa mesta koja moraju da se posete ove godine. On izdvaja nekoliko mesta, za koja kažu da poseduju vanvremensku lepotu i vrednost.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Jonathan Wiggin izdvaja Kotor i Bokokotorski zaliv, Perast, poluostrvo Lušticu, Herceg Novi i Skadarsko jezero. Svaku od izdvojenih destinacija definiše posebna prirodna lepota, bogata kulturno-istorijska baština, kao i luksuzni dodir netaknute prirode. Sve to u kombinaciji sa ruralnim karakterom i gordim ljudima izdvaja Crnu Goru od ostalih destinacija u regionu. To je čini zaista pravim biserom Jadrana, autentičnim i čarobnim.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -