2.5 C
Belgrade
sreda, 6 decembra, 2023

U Rovinj na Weekend Food Festival stiže i najpoznatiji pizzaiolo na svetu – Franco Pepe

Festival koji je prošle godine smestio Hrvatsku na mapu najvažnijih gastronomskih događanja u Evropi, održaće se i ove godine, s još bogatijim programom, od 14. do 16. aprila u Rovinju. Tokom tri dana najukusnijeg festivala posetioci će uživati u brojnim predavanjima i panel-diskusijama povezanima s hranom, pićem, gastronomijom, ugostiteljstvom i prehrambenom industrijom. Kao i prošle godine u Rovinj stižu i neki od najboljih svetskih šefova što Weekend Food Festival smešta u red najboljih svetskih gourmet festivala

U Rovinj će tako ponovo doći Dabiz Munoz, dve godine zaredom najbolji šef sveta, koji će posetiocima uživo pokazati kako nastaju njegove maštovite i avangardne kreacije, koje su njegov restoran DIVERXO dovele do tri Mišlenove zvezdice. Stiže i poznati šefovski trio: Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas iz španskog restorana Disfrutar de Simon Rogan, šef restorana L’Enclume i pokretač farm-to-table pokreta. Iz kopenhagenskog JORDNÆRA stiže nam Eric Vildgaard sa svojom neverovatnom životnom pričom, a iz Gucci Osteria da Massimo Bottura, šefovi Karime Lopez i Takahiko ‘Taka’ Kondo. Uz šefove, Rovinj će posetiti i neka od najvećih imena svetske koktel scene.

Popisu šefova koji dolaze dodajemo još jedno veliko ime, koje će zasigurno popuniti svako slobodno mesto u dvorani, jer će pred svima najbolju pizzu sveta raditi jedan od najpoznatijih pizzaiola na svetu – Franco Pepe. Reč je o majstoru pizze kojeg upravo gledamo u nedavno objavljenom Netflixovom serijalu Chef’s Table: Pizza, a svi posetioci Weekend Food Festivala moći će se izbliza upoznati sa njegovim tajnama zanata.

Na velikom showcooking stageu tokom celog festivala svoja će znanja prenositi domaći i svetski šefovi, a uz to, približiće nam pomalo nepoznate kuhinje, poput izraelske koju će predstavljali mladi šef Yehi Zino.

Kroz brojne masterclassove posetioci će moći da učestvuju u degustaciji maslinovih ulja i vina, izradi hleba i u ostalim radionicama. Prijave i raspored radionica biće uskoro objavljeni.

Weekend Food Festival ove godine želi da “za istim stolom” okupi sve kojima su hrana i piće sastavni deo posla, pa će se govoriti o važnom segmentu prehrambene industrije: o hrani koja se svakodnevno nalazi na našem stolu, kao i o navikama nas potrošača koji svakodnevno kupujemo hranu. Šta je to što možemo drugačije napraviti, kako mali proizvođači mogu naći svoj put do potrošača, ali i u kojem smeru ide industrija hrane, otkriće nam brojni stručnjaci u ovom područja.

Na festivalu će se predstaviti i domaći ugostitelji s raznovrsnom ponudom, dok će neki od najboljih rovinjskih ugostitelja zajedno pripremiti istarsku marendu. Celu priču zaokružiće brojni izlagači vina iz različitih krajeva Hrvatske, koji će se predstaviti zajedno s proizvođačima vrhunskih domaćih destilata, craft piva i alkoholnih pića. U expo delu festivala, koji će biti otvoren od petka ujutro do nedjelje popodne, predstaviće se i izlagači iz sveta kafe, maslinovog ulja, sireva i tartufa. Nakon predavanja i panela, diskutovanja i degustiranja, večeri će se nastaviti uz najbolji spoj muzike i hrane.

Prvo izdanje Weekend Food Festivala održanog prošle godine, smestilo je Hrvatsku i Rovinj na mapu najutjecajnijih evropskih gourmet događanja, okupivši na jednom mestu više od 2500 posetilaca. Upravo zato, Weekend Food Festival mesto je okupljanja, druženja, stvaranja konekcija i umrežavanja, u opuštenoj atmosferi, uz odličnu hranu i još bolju zabavu. Ove godine očekuje se još veći broj posetilaca, a ulaznice osigurajte na www.weeekendfoodfestival.com i to uz popust od 20% do kraja februara. Sve novosti možete pratite na službenim FB i IG kanalima, kao i na stranicama festivala.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -