20.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Početak godine u Hrvatskoj turistički bolji nego 2019.

Statistički podaci nedvosmisleno pokazuju da će Hrvatska oboriti sve turističke rekorde u ovoj godini. Već sada na početku godine je turistički promet bolji nego rekordne godine za turizam 2019.

Podaci Hrvatske turističke zajednice pokazuju da je početak godine u Hrvatskoj turistički znatno bolji nego 2019. godine. U prva dva meseca je zabeleženo čak 5% više turista nego u perodu pre pandemije.

Zabeleženo je gotovo 514.000 turističkih dolazaka, takođe je zabeleženo i 16% više ostvarenih turističkih noćenja. Ukupno je bilo čak 1.46 miliona noćenja, pokazuju podaci sistema eVisitor, što je opet rekord.

Broj dolazaka turista i noćenja u prva dva mjeseca ove godine veći je i u odnosu na iste mesece prošle godine. Ove godine je bilo više 24% turističkih dolazaka  i 17% više turističkih noćenja nego 2022. godine.

Ošljak-porodična oaza na Jadranu, saznajte više.

Prema vrstama smeštaja najviše noćenja u prva dva meseca je ostvareno u hotelima. Ukupno je ostvareno 780.000 noćenja u hotelima, što je više za 9, odnosno 23%, ako se uporede sa 2019. i 2022. godinom, saopšteno je iz HTZ-a.

Od ukupnog turističkog prometa na obali je ostvareno više od polovine. U jadranskim županijama je boravilo 283 hiljada turista koji su ostvarili nešto više od 961 hiljada noćenja. Od ukupnog broja, najviše ie ostvareno u tri regiona, u Istri, Kvarneru i i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -