12.5 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Prva škola za pica majstore u Srbiji

Edukativni centar za pica majstore, Pizzaiuoli school, je profesionalna škola namenjena ambicioznim pica majstorima. Njen osnivač kaže da se ona ne razlikuje od škole koja se nalazi u Napulju, i u njoj polaznici mogu naučiti kako se pravi “prava”pica

Goran Abramović je svetski šampion u pravljenju tradicionalne napolitanske pice. Njegov novi projekat je prva škola za pica majstore u Srbiji, Pizzaiuoli school, navodi eKapija.

Pizzaiuoli school je projekat pokrenut u saradnji sa cenjenom Asocijacijom pica majstora iz Napulja, Associazione Pizzaiuoli Napoletani. U njoj se nalaze dve vrste peći, jedna na struju i jedna na drva. Škola zvanično počinje sa edukacijom polaznika 12. marta, a trenutno je pohađa njih šest.

Zamalo bez ćevapa u Mišlenovom vodiču, saznajte više.

Da bi polaznik uspešno završio školu, on mora da savladao sve faze u pripremi pice. To podrazumeva ručno mešenje testa, rad sa mikserima i pečenje pice i u tradicionalnoj i modernoj peći.

Edukacija traje tri nedelje, nakon čega se polaznici probno testiraju pred završno polaganje koje se odigrava pred sertifikovanim pica majstorima iz Napulja. Ukoliko se desi da polaznik ne prođe praktičan i teorijski test, bez dodatnog plaćanja nastavlja još mesec dana obuke, do završnog polaganja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -