10.4 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Najjeftinije zemlje za život

Lista najjeftinijih zemalja sveta podrazumeva one zemlje koje nude niske troškove života, dobru socijalnu politiku i brigu vlasti o građanima, kao i dobre uslove za kupovinu nekretnina

Forbs redovno izveštava od 2017. godine o najjeftinijim zemljama za život, među kojima se već tradicionalno nalaze zemlje iz Srednje i Južne Amerike. Njih odlikuju pristupačni troškovi života i niske cene svakodnevnih stvari, računajući i troškove oko komunalnih usluga. Koje su najjeftinije zemlje za život?

Interesantno je reći da je novinarka Laura Bigli Blum navela da su pojedine zemlje toliko jeftine, da skoro pa i poziva da se ljudi tamo presele. Ona navodi da su troškovi života toliko niski da možete „prestati“06 da radite.

Ošljak-porodična oaza na Jadranu, saznajte više.

Na vrhu liste se nalazi Kostarika, zatim slede Panama, Kolumbija, Meksiko, i Ekvador. Među deset najjeftinijih se nalaze Malezija, a u Evropi Forbs izdvaja Maltu, ruralnu Francusku i Portugal.

Ova lista praktično sugeriše da je raspon pristupačnih mesta za život zaista raznolik. Možete da birate između istorijskih gradova, tropskih oaza i nešto manje pitomih destinacija.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -