33.2 C
Belgrade
subota, jul 13, 2024

Turističke ture obilaska svemira balonom

Japanski startap je predstavio inovaciju u svetu letanja balonom. Oni su napravili balon sa kabinom sa dva sedišta, specijalno dizajniranu kako bi se podigla do polovine stratosfere

U Japanu je predstavljena potpuno nova i interesantna tehnička inovacija. Kompanija Iwaya Giken je objavila planove za pokretanje komercijalnih letova balonom za putovanje u svemir. Ove turističke ture obilaska svemira balonom biće bezbednije i jeftinije nego bilo koji drugi vid putovanja van naše planete do sada.

Balon ima kabinu sa dva sedišta, i on se može uzdići do visine od oko 30 kilometara, što je otprilike sredina stratosfere. Balon je siguran, ekonomičan i atraktivan, a iza njega stoji čitava ideja da svemirski turizam mora biti dostupan svima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1440 Daily Digest (@join1440)

Izvršni direktor kompanije Keisuke Iwaya je izjavio da putnici ne moraju biti milijarderi, i njima neće biti potrebna intenzivna obuka za boravak u svemiru. Balon ima hermetički zatvorenu kabinu za posadu, i leteće do visina koje su obično nedostupne komercijalnim avionima.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Za razliku od rakete ili balona na vruć vazduh, balon se podiže uz pomoć helijuma koji se može u velikoj meri ponovno upotrebiti. Prvo putovanje je planirano već krajem ove godine. U početku bi let koštao oko 180.000 dolara, dok bi vremenom cena bila drastično manja, oko deset hiljada dolara.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -