17.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Dubrovnik na listi najboljih gradova za život u Evropi

Internet stranica European Best Destinations uvrstila je Dubrovnik na listu 20 najboljih evropskih mesta za život. Na listi se takođe već tradicionalno našao i Beč

Na osnovu različitih kriterijuma koji uključuju prisutnost međunarodnih škola, dobar kvalitet života, odličan zdravstveni sistem, dobru i stabilnu internet vezu, blizinu aerodroma sa međunarodnim letovima, niske troškove života, i nisku stopu kriminala, organizacija European Best Destinations (EBD) je napravila listu najboljih mesta za život u Evropi.

EBD ističe Dubrovnik kao idealnu destinaciju za odmor, kao mesto koje se otkriva celog života. Dubrovnik je priča o Jadranu, priča o istoriji grada koji je inspirisao mnoge umetnike, dizajnere, scenariste i filmske producente. Ovaj srednjovekovni grad se smatra jednim od najlepših u Evropi, gradom koji nudi brojne mogućnosti i za odmor ali i za investicije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CROATIA (@croatia)

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Dubrovnik harmonizuje i spaja klasičnu formu i romantični doživljaj različitih raspoloženja duše. U njemu se istorija pretvara u večnost lavirinta gradskog jezgra, navodi EBD. U staroj luci možete dočekati drevne jedrenjake, upoznati prošle vekove bogatstva, moći i slave. Dubrovnik, nekada republika, poznat je još kao grad-država sa hiljadu godina slobode. Upravo zbog toga ga je i Unesko stavio pod svoju zaštitu.

Beč je s druge strane prepoznat kao jedan od gradova sa ​​najboljim kvalitetom života u Evropi, kao grad sa najnižom stopom kriminala. Beč je savršen izbor za one koji traže sigurnost, stabilnost, pristupačnost, kulturu, odličnu zdravstvenu zaštitu i kvalitetne međunarodne škole.

Na listi su se još našli i Berlin, Roterdam, Hamburg, Atina, Bazel i nekoliko gradova iz Portugala, Španije, Francuske i Italije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -