-0.8 C
Belgrade
subota, 9 decembra, 2023

Zašto bi preskakanje obroka u avionu bilo opšte korisno?

Dugo putovanje avionom obično podrazumeva i obrok na letu. Uz mogućnost biranja vrste obroka, vegetarijanskog ili običnog, postoji mogućnost i potpunog preskakanja obroka. Ovo poslednje je postalo trend o kom bi svi putnici trebalo da razmišljaju

Sve češće preskakanje obroka na dugim putovanjima se pokazalo kao praktično i zdravo. Sama ideja da jedete u ponoć na dugom letu gubi smisao, postoji mogućnost da vam to oteža oporavak od putovanja. Zašto bi preskakanje obroka u avionu bilo korisno?

Trenutno je opcija „preskoči obrok“ dostupna samo nekim putnicima koji lete sa određenim avio-kompanijama. Međutim, sve više njih se odlučuje da uvrsti u svakodnevnu praksu tu mogućnost. Oni su videli da slične ideje koje hotelijeri širom sveta koriste imaju jako dobar efekat.

Prema avio-prevoznicima, opcija „bez obroka“ nije samo ekološka. Iako je manjak otpada zaista evidentan, dobar deo se odnosi i na personalizaciju. Obroci predstavljaju priliku za avio-prevoznike da prikupe više podataka o klijentima i potencijalno bolje optimizuju opcije prehrane. Neophodno je svakom putniku omogućiti posebno iskustvo na letu, a u to spada i mogućnost da se vrsta obroka odabere ili da se on preskoči.

Kritičari programa preskakanja obroka kažu da avio-kompanije time pokušavaju da sakriju smanjenje troškova ispod maske održivosti. Pored toga, tu je i pitanje šta se radi sa hranom koju nije uzeo putnik.

Takvu hranu je najlakše donirati udruženjima ili bankama hrane. Međutim, strogi propisi u avio-industriji industriji i različiti zakoni na aerodromima znače da je to gotovo nemoguće čak i ako su obroci uredno zapakovani. Isti propisi putnicima onemogućavaju unos voća, mesa ili druge hrane.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Dakle, šta se događa s nepojedenom hranom iz aviona? Neke kompanije dele svojim zaposlenima, dok se većina ili spaljuje ili baca. Mnogi smatraju da bi ova industrija mogla ići u istom smeru kao i hoteli koji gostima nude podsticaje za odricanje od svakodnevnog menjanja posteljine i slično.

Jedan obrok manje neće napraviti razliku, ali ako se putnici širom sveta odluče da bar neki put naprave ustupak, to će u velikoj meri uticati pozitivno na sve. To se posebno odnosi na letove od nekoliko sati, gde se nude čak dva obroka. Neke od kompanija koje već nude letove na kojim možete odustati od oborka su Delta Air Lines iz Sjedinjenih Država i Japan Airlines iz Japana.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -