19.9 C
Belgrade
ponedeljak, maj 27, 2024

Albanija, Bugarska, Slovenija i Hrvatska – najbolja mesta za miran odmor

Evropa je zaista blagoslovena kilometrima divnih obala, ali njene popularne destinacije popuštaju pod pritiskom prekomernog turizma. Širom Starog kontinenta se sprovode određene akcije i ograničenja kako bi se sačuvali svi sadržaji od velikog broja turista. Međutim, postoje i ona druga mesta, gde ne morate da se borite za svoje mesto na plaži, a podjednako su atraktivna kao i ona popularna, i dosta njih se nalazi baš u našoj blizini

Ako se ne želite da se borite za svoje mesto na pesku za postavljanje peškira, ili da vas iznervirani lokalci mrko gledaju, mogli biste da potražite neke manje poznate destinacije ovog leta. Albanija, Bugarska, Slovenija i Hrvatska nude najbolja mesta za miran odmor, navodi Euronews. Ovo destinacije su samo mali deo bogate ponude Evrope, a posebno su interesantne jer se nalaze u našem okruženju.

Doživite Mediteran po povoljnoj ceni na albanskoj rivijeri

Albanija tek treba da ostavi trag na glavnoj evropskoj turističkoj stazi, što je razlog više za posetu. Protežući se duž Jadranskog i Jonskog mora, obala zemlje duga 450 kilometara je prošarana zlatnim peskom i borovom šumom.

Za najbolje plaže idite na albansku rivijeru koja se proteže od Vlore do Ksamila. Među njima se nalazi i Dermi, jedna od najdužih i najpopularnijih plaža u Albaniji. Kad se umorite od kupanja ili buke koja dolazi iz živahnih barova, vrlo lako možete pronaći osamu i skloniti se od gužve. Albanija nudi sadržajan i pristupačan odmor, i sve više evropskih turista se odlučuje da provede svoj godišnji odmor baš tamo.

Spojite sunce i čas istorije u Poreču u Hrvatskoj

Turistima se preporučuje da zamene krstarenje i posetu Dubrovniku za Poreč u zapadnoj Hrvatskoj. Poreč je u potpunosti prožet istorijom, što potvrđuju njegove kamene ulice i krovovi od terakote, gde možete pronaći brojne znamenitosti.

Iako je ovaj grad jedno od najpopularnijih odmarališta na jadranskoj obali, on još uvek nije pod pritiskom masovnog turizma. Pored divnog mora i odmaranja na plažama, turistima se obavezno preporučuje poseta Eufrazijevoj bazilici koja je pod zaštitom Uneska.

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

Ipak, najveći deo svog vremena turisti provode sunčajući se i kupajući na njegovim plažama. Najpoznatije plaže u Poreču su Zelena i Plava laguna.

Izgubite se u venecijanskom šarmu Izole u Sloveniji

Izola se nalazi na delu slovenačke jadranske obale, i nekad je bila pod venecijanskom upravom. Manje posećena od susednog Pirana, mala ribarska luka oduševljava šarmantnim krivudavim ulicama. Takođe ima niz šljunčanih i peščanih plaža kojim se može pristupiti direktno sa pešačke staze na obali.

Izola je živahno i slikovito naselje, karakteristično po ljubaznosti meštana. Osnovna privredna grana u Izoli je turizam, a bogato i živopisno arhitektonsko nasleđe i interesantne ulice pripovedaju posetiocima svoju priču. Mediteranska klima obezbeđuje blage zime i topla leta, što Izolu čine idealnom destinacijom za posetu u svim godišnjim dobima.

Vratite se prirodi na crnomorskoj obali Bugarske

Crnomorska obala Bugarske je prepuna prirodnih lepota. Bugarska je prilično zanimljiva država sa razvijenom i raznolikom turističkom ponudom. Bogato nasleđe uključuje izuzetno očuvane kulturno-istorijske spomenike.

Tu je naravno i Crno more čiju obalu karakterišu sunčane morske obale, duge peščane plaže boje zlata, mirne uvale, romantični rtovi i gostoljubivi ribarski gradići. Najpopularnije letovalište jeste Sunčev breg, mesto Nesebar, a najluksuznije letovalište jesu Zlatni Pjasci.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -