22.8 C
Belgrade
ponedeljak, jul 22, 2024

Tajanstveno hrvatsko ostrvo Susak

Susak je prava destinacija za odmor, ukoliko vas zanima mir, tišina i kristalno čisto more

Susak zauzima površinu od jedva 3.8 kvadratnih kilometara, nalazi se u Primorsko-goranskoj županiji, i radi se idealnoj destinaciji za odmor, ukoliko vas zanima odmor bez gužvi i ljudi. Ovo tajanstveno hrvatsko ostrvo poziva turiste da dođu da odmore svoju dušu, da napune baterije u jedinstvenoj prirodnoj detoksikaciji.

Na ostrvu nema puno puteva, i celo područje je proglašeno biciklističkom zonom, pa vam automobil neće biti od velike pomoći. Glavno prevozno sredstvo je bicikl, eventualno skuter ili motor, ali samo ako ih na putovanje ponesete sa sobom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CROATIA (@ig.croatia)

Ostrvo se sastoji od samo dva naselja, Gornjeg i Donjeg Sela. Donje Selo je smešteno u luci i među meštanima poznato je kao Spjaža, a do obližnjeg Gornjeg Sela se stiže kamenim stepeništem koje je napravljeno početkom prošlog veka.

Nekada je na ostrvu živelo i više od 1500 ljudi, dok danas ima oko 150 stanovnika. Upravo zbog toga je tu gužva misaona imenica. Zbog činjenice da je od lekovitog Lošinja udaljeno nešto manje od par kilometara, Susak je nekad bilo i poznato lečilište za decu i odrasle. Idalna je destinacija za talasoterapiju, odnosno lečenje u kojem se koriste sve blagodeti mora.

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

Na ostrvo se stiže brodskim linijama iz Rijeke i Malog Lošinja, i za šetnju po njemu će vam trebati možda par sati, pa je najbolje da ga tako i upoznate. Susak je donekle izvan dometa radara turističkih agencija, što je možda i njegov najjači adut. Treba ga posetiti, na njemu se najbolje mašta i odmara dok se šeta po toplom i mekom pesku, dok jedinu buku pravi šum trske koja igra na vetru.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -