10.1 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Mišlenov obrok na rubu svemira

Francuska kompanija Zephalto priprema revoluciji u ugostiteljstvu. Već od sledeće godine će biti moguće večerati u restoranu sa Mišlenovim zvezdicama u svemiru

Zephalto želi da obezbedi jedno nesvakidašnje iskustvo. Njihova vizija uključuje jednu posebnu avanturu koju je do sada doživelo samo oko 600 astronauta. Promatrajući zakrivljenost Zemlje iz svemira, oni planiraju da organizuju Mišlenov obrok u restoranu na rubu svemira.

U trci za svemirski turizam, ova kompanija trenutno prodaje „ulaznice sa predrezervacijom“ za predstojeća putovanja u kapsuli pod pritiskom nazvanoj Celeste, pričvršćenoj na stratosferski balon.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zephalto (@zephalto)

Kapsula će biti podignuta na visinu od 25 kilometara, odakle će putnici moći da da se dive zakrivljenosti Zemlje. Između gledanja i oduševljenja, putnici će takođe imati priliku da večeraju u stilu.

Ulaznice za prethodnu rezervaciju koštaju 10.000 evra, što daje priliku zainteresovanim putnicima da rezerviršu mesto kad ulaznice budu puštene u prodaju. Sve u svemu, putovanje na Celeste košta ukupno 120.000 eura.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Zephalto je za CNN Travel izjavio da su mesta na prvim letovima od kraja 2024. do sredine 2025. godine već rezervisana i da sada prodaju termine za naredne godine.

Celeste će prevesti šest putnika i dva pilota na maksimalnu visinu za samo 90 minuta, brzinom od četiri metra u sekundi. Kapsula će tada lebdeti iznad Zemlje tri sata, dovoljno dugo za uživanje u obroku od više sledova. Narvno, uključeno je i nekoliko čaša finog francuskog vina.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -