9.7 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Bali na evropski način

Albanija je u poslednjih nekoliko godina postala izuzetno popularna turistička destinacija za građane Srbije, posebno zbog odličnih uslova i pristupačnih cena. Međutim, malo ko zna da ova zemlja krije prave turističke bisere, destinacije koje ne bismo očekivali u tom delu Evrope

Dermi je grad na obali Jonskog mora i nalazi se između Valone i Sarande. Ovaj grad je poseban jer je u narodu poznat kao Bali, samo na skromniji evropski način. Ne po lepoti, već po reputaciji, sadržajima i naravno cenama.

Albanija je postala izuzetno zgodna destinacija za letovanje, svojim izgledom podseća na popularna evropska letovališta, ali je daleko jeftinija i naravno bliža. Dok mnogi ljudi i dalje žure na plaže prepune turista u Grčkoj i Italiji, drugi umesto toga biraju one manje poznate destinacije.

Dermi je poznat kao jedna od najbolje čuvanih tajni Starog kontinenta. Grad izuzetno podseća na Bali zbog svojih kristalno čistih plaža, neverovatnih pejzaža i luksuznih barova, hotela i restorana.

Grad se nalazi nešto više od tri sata vožnje južno od Tirane, i njega krasi oko pet kilometara divne obale prepune neverovatnih barova na plaži. Šetalište pored mora se proteže duž cele obale, a goste privlači i priroda koja je u okolini grada potpuno “zdrava” i zanimljiva za istraživanje.

Šta treba posetiti?

Pored plaža, u gradu postoje i kulturno-istorijski sadržaji poput manastira ili gradskog jezgra koje je izuzetno zgodno za upoznavanje. Tu su i ostale prirodne lepote poput pećina, kanjona ili vodopada.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Do grada Dermi se najbolje stiže automobilom, autobusom ili avionom preko Tirane ili Krfa. Pored brojnih tura brodićima, takođe možete doći i lokalnim autobusima iz Sarande i Himare.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -