23.6 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Blitvenica, najblistavije svetlo Jadrana

Ovaj deo Jadranskog mora je najpoznatiji po kvalitetnoj ribi koja se tu lovi, ali i po verovatno najlepšem svetioniku u ovom delu sveta

Blitvenica je malo ostrvo u Hrvatskom delu Jadranskog mora, najpoznatije po svetioniku koji je ovde podignut 1872. godine. Svetionik prve kategorije još uvek aktivan, i sastoji se iz osmougaone osnove površine oko 200 metara kvadratnih.

Pristup svetioniku nije dozvoljen osim u izuzetnim slučajevima, jer se nalazi praktično na pučini, na nekoliko kilometara udaljenosti od ostrva Žirje. Blitvenica je najpoznatija po ribolovu i ronjenju, velike dubine koje okružuju ostrvo bogate su plemenitom ribom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IZOR / IOF Split (@izor_split)

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Blitvenica je udaljena oko 30 kilometara od kopna, a najbolje je posetiti ovo ostrvo iz pravca Šibenika, Vodica, Tribunja, Primoštena ili Brodarice. Odatle vam treba oko 3 sata vožnje manjim brodovima, ipak se radi o već ozbiljnom i nemirnom moru.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -