23.6 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Preselite se u Italiju i zarađujte 150 evra mesečno

Mantua ima oko 50.000 stanovnika, i to je grad sa monumentalnim plemićkim rezidencijama. Poznat je u svetu po svojim predivnim renesansnim palatama i vrhunskoj gastronomiji, što i ne čudi imajući u vidu da se nalazi u Italiji. Međutim, on je danas poznat i po još jednoj stvari, gradske vlasti nude platu svim ljudima koji žele da se presele u grad

Želite da budete plaćeni za život u jednom od velikih italijanskih umetničkih gradova? Mantua ima upravo takvu ponudu, preselite se u Italiju i možete zaraditi do 150 evra mesečno, navodi Euronews.

Grad Mantua (Mantova) sledi primere nekoliko drugih zajednica u Italiji i stimuliše nove stanovnike novčanim prilozima. Vlasti se nadaju da će novi program pomoći u ublažavanju problema starenja stanovništva.

Gradsko veće ima ukupno 400.000 evra za tu inicijativu, od čega će 200.000 evra biti podeljeno ove godine i još 200.000 evra 2024. godine. Novac će se koristiti za doprinose za stanarinu za sve nove stanovnike, oni će dobijati 150 evra mesečno. Vlasti su rekle da će prihvatiti oko 100 zahteva godišnje za takva bespovratna sredstva.

Kako bi ostvarili pravo na novčanu pomoć, zainteresovani moraju potpisati ugovor o najmu na najmanje godinu dana. Program je otvoren i za porodice i za individualce.

Treba navesti da je Mantua bila 2017. godine proglašena za Evropsku prestonicu gastronomije. Najpoznatija jela su tortelli di zucca, testenina punjena bundevom, parmezanom, muškatnim oraščićem i amaretti keksom. Pored toga, tu je još jedno popularno jelo od testenine, bigoli con le sardelle, špageti sa sosom od crnog luka, belog luka i sardina.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -