23.6 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Dubrovnik među najboljim destinacijama za penzionerske dane

Evropa sa svojom bogatom istorijom, različitim kulturama i univerzalnom zdravstvenom zaštitom je savršena destinacija za stariju populaciju. Bilo da penzioneri traže mirno utočište uz plažu, živahan grad sa bogatom kulturnom scenom ili slikovito planinsko selo, Evropa ima ponudu za svakog. Među najboljim gradovima za takvu vrstu života se našao i Dubrovnik, koji nudi pomalo od svega navedenog

Dubrovnik se našao među najboljim evropskim destinacijama za penzionerske dane, i to na visokom četvrtom mestu. Na prvom mestu na listi se nalazi grad Pafos sa Kipra, slede sicilijansko letovalište Taormina i irski grad Kinsale, na drugom, odnosno trećem mestu.

Svoju visoku poziciju Dubrovnik je zaslužio bogatom istorijom, prirodnim lepotama i mediteranskim šarmom, navodi Croatia Week. Dubrovnik ima dobro očuvane srednjovekovne gradske zidine, popločane ulice i neverovatne krajolike.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Dubrovnik ima mnogo mesta koja treba videti i istražiti. Penzioneri mogu uživati u opuštenom načinu života, ukusnoj domaćoj kuhinji i beskrajnim kulturnim iskustvima, navod The Travel. Prema njihovom ptoračunu, za život u gradu potreban je mesečni prihod od 2.300 evra. Hrvatska nudi relativno niske troškove života, dostupno zdravstvo i visok kvalitet života, navodi dalje The Travel.

Ovakav rezultat je i očekivan, imajući na umu otvorene granice, nivo blagostanja i opšti stil života u Hrvatskoj. Hrvatska je poznata u svetu kao zemlja sa najboljim morem za letovanje, najlepšom prirodom i najsrčanijim domaćinima.

Listu najboljih gradova za penzionerske dane u Evropi možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -