17.5 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

U hotelu Zlatibor otvorena letnja sezona na zlatnoj planini

Hotel Zlatibor je ove godine bio domaćin otvaranja letnje sezone na Zlatiboru. Pored toga, hotel je bio i organizator kulturno-umetničke večeri „U susret Vidovdanu“, kojom se sada već tradicionalno obeležava početak leta na našoj najposećenijoj planini

U hotelu Zlatibor je zvanično otvorena letnja sezona i predstavljena turistička destinacija Zlatibor u organizaciji TO Zlatibor, Hotela Zlatibor i TO Srbija. Novinarima i influenserima iz Srbije je organizovan obilazak najatraktivnijih lokaliteta na ovoj planini u tri dana boravka, kroz infoturu pod nazivom „Doživi Zlatibor“.

U hotelu Zlatibor otvorena letnja sezona na Zlatiboru (5)
Photo: Andrej Nihil

„Hotel Zlatibor“ je moderan hotelski kompleks sa mnogobrojnim luksuznim sadržajima namenjenim porodicama sa decom. Pored toga, hotel je predviđen i za sve vrste kongresnog i poslovnog turizma, kao i za pripreme sportista. Prostire se na više od 4.000 kvadratnih metara, i poseduje najsavremeniji spa centar sa čak četiri bazena, po čemu je jedinstven u tom delu Srbije. Hotel takođe poseduje i kuglanu, bilijar salu i igraonicu za decu, kao i poznati a la carte restoran.

U hotelu Zlatibor otvorena letnja sezona na Zlatiboru (5)
Photo: Andrej Nihil

Tokom boravka, u okviru infoture „Doživi Zlatibor“, organizovani su brojni sadržaji. Nakon predstavljanja hotela i destinacije, realizovane su zanimljive aktivnosti poput pustolovine iznenađenja – grupnog pronalaženja određenih lokacija uz pomoć mapa, ili vožnja gondolom do Tornika, sa predahom i posluženjem u prirodi, pokraj Ribničkog jezera, uz muziku i vino. Veče je bilo rezervisano za kulturno-umetnički program „U susret Vidovdanu”, uz besede glumca Andreja Šepetkovskog i nastupe pevačice etno i duhovne muzike Danice Crnogorčević, kao i etno grupe „Trag“ iz Banjaluke, sa solistima ansambla „Slavko Mandić“.

U hotelu Zlatibor otvorena letnja sezona na Zlatiboru (5)
Photo: Andrej Nihil

Drugog dana boravka je organizovan izlet do možda i najinteresantnijih lokaliteta, Stopića pećine i Gostiljskog vodopada. Ovi biseri Zlatibora u poslednjim godinama beleže neverovantu posećenost, što samo potvrđuje koliko je ova planina popularna i interesantna turistima. Domaćini su nam predah i pravu tradicionalnu gozbu pripremili u etno restoranu Pećinar. Nakon toga, svi ljubitelji adrenalina mogli su da uživaju u vožnji kvadovima.

U hotelu Zlatibor otvorena letnja sezona na Zlatiboru (5)
Photo: Andrej Nihil

Veče je završeno na najbolji mogući način, u restoranu Kalem by Zak Mountain Concept, koji se nalazi u okviru hotela. Ovaj restoran predstavlja posebno osveženje na gastronomskoj sceni Zlatibora, i nudi jedinstveno fajn dajning iskustvo.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Hotel Zlatibor je već drugu godinu zaredom organizovao turističku turu, kao najavu letnje sezone za sve predstavnike medija, javnog života, u kojoj je gostima jasno pokazao sve strane Zlatibora, prirodne lepote i turističke sadržaje. Pored toga, pokazao je i luksuznu stranu zlatne planine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -