23.9 C
Belgrade
nedelja, maj 19, 2024

Evropske destinacije najbolje za opuštanje, Hrvatska u samom vrhu

Izveštaj iz 2022. godine je pokazao da čak više od polovine putnika priznaje da je pod stresom, što potvrđuje teoriju da su opuštajuća i mirna putovanja i iskustva danas važnija nego ikad

Imajući to na umu, internet stranica Slot Tracker je sprovela istraživanje koje treba da pokaže i otkrije koje su evropske destinacije najbolje za opuštanje, gde putnici imaju najveće izglede da se osećaju bez stresa.

Slot Tracker je napravio istraživanje, odnosno sistem indeksa baziran na bodovima koji uključuje broj pešačkih staza, spa centara, centara za jogu/pilates i broj nacionalnih parkova na 100.000 stanovnika kako bi svakoj zemlji dodelio ocenu.

Island je ubedljivo najopuštenija destinacija u Evropi. Slot Tracker je tako otkrio da oni koji žive ili su na odmoru na Islandu imaju najveće izglede da budu opušteni, s ukupnim rezultatom opuštenosti od 9.26 od mogućih 10. Island ima drugi najveći nacionalni park od svih analiziranih zemalja, 12 puta više od Španije.

Irska je poznata po predivnim pejzažima, mirnoj prirodi i prijateljskoj atmosferi, i nalazi se na drugom mestu sa ocenom opuštanja od 8.13 od 10. Irska ima veliki broj spa centara i brojne pešačke staze, što omogućava putnicima se odmore i opuste u prirodi.

Treće mesto zauzima Malta, sa ocenom opuštanja 7.84 od 10. Poznata po svojoj predivnoj obali i istorijskim mestima, Malta je destinacija koju moraju posetiti oni koji traže opuštanje, i ima najveći broj spa centara po glavi stanovnika među svim analiziranim zemljama.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Interesantno je navesti da se na listi od zemalja iz regona na četvrtom mestu nalazi Hrvatska, koja deli to mesto sa Portugalom. Pored Hrvatske, na listi je i Slovenija koja se nalazi na 13. mestu.

Lista najopuštenijih zemalja u Evropi izgleda ovako:

1. Island

2. Irska

3. Malta

4. Hrvatska / Portugal

5. Norveška

6. Andora

7. Danska

8. Grčka / Švajcarska

9. Španija

10. Finska

11. Velika Britanija

12. Letonija

13. Slovenija

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -