18.9 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Najbolji restoran na svetu za 2023.

Najbolji restoran na svetu se ne nalazi više u Danskoj. Priznanje za najprestižniji restoran je otišlo u prestonicu Perua, što je veliko osveženje, jer dosta dugo ova nagrada nije napuštala Evropu

Najbolji restoran na svetu u ovoj godini se nalazi u Limi. Na osnovu izbora The World’s 50 Best Restaurants, nagrada je dodeljena na ceremoniji 20 juna, a dobitnik je restoran Central.

Organizacija World’s 50 Best Restaurants sastavljena je od stručnjaka, a postoji nekoliko pravila. Članovi komisije ne mogu glasati ni za jedan restoran u kom imaju ekonomski interes i moraju degustirati hranu u restoranima koji su osvojili njihove glasove u prethodnih meseci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Central (@centralrest)

Kvarner postaje evropska regija gastronomije 2026, saznajte više.

Takođe je važno napomenuti da restoran koji je prethodno osvojio prvo mesto ne može pobediti po drugi put. Umesto toga, prethodni pobednici prelaze na listu „Best of the Best“, koja uključuje restorane Noma, Osteria Francescana, Mirazur i prošlogodišnjeg pobednika Geranium.

Listu najboljih restorana na svetu možete pronaći na zvaničnoj internet stranici World’s 50 Best Restaurants.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -