12.1 C
Belgrade
subota, maj 18, 2024

Malcesine, hedonizam na jezeru Garda

Ovaj gradić je smešten na istočnoj obali jezera u severnoj Italiji. To je slikovito turističko mesto s kamenim uličicama i dvorcem, stisnuto između plavih voda jezera i masivnog planinskog grebena Monte Baldo 

Malcesine je mali grad u Italiji. Nalazi se na obali jezera Garda, koje je najveće jezero u toj zemlji. Malcesine se nalazi u pokrajini Verona u regiji Veneto, i predstavlja pravi turistički biser. Grad nudi mnoštvo kulturnih znamenitosti, uskih uličica i autentičnih restorana sa tipičnom italijanskom kuhinjom.

Ovaj gradić je poznat po svojoj prelepoj prirodi, slikovitim pejzažima i impozantnom dvorcu, koji dominira nad gradom i jezerom. Zbog svog šarma i atraktivnosti, Malcesine je popularna turistička destinacija. Posebno je poplaran među zaljubljenicima u prirodu i ljubiteljima vodenih aktivnosti, kao što su jedrenje na dasci, vožnja brodom i ronjenje.

U letnim mesecima Malcesine je centar nedužnog hedonizma, prepun je turista koji uživaju u suncu na obalama jezera. Odlične trajektne veze grada sa drugim odmaralištima na jezeru čine ga dobrom bazom za istraživanje. Tu je i žičara koja vozi do Monte Balda, pa je područje pogodno i za planinarenje i izlete u okolne planine koje se ogledaju u jezeru.

Postoje četiri glavne turističke aktivnosti za turiste. To su lutanje gradskim uličicama, vožnja brodom do Rive, Limone ili drugih jezerskih odmarališta, vožnja žičarom i uživanje u sladoledu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Grad je idealna destinacija za šetnju od sat vremena, sa slikovitim srednjovekovnim uličicama koje vijugaju uzbrdo od jezera. Ima lepih malih trgova, kafića i restorana, poslastičarnica i prodavnica koje prodaju suvenire i zanatske proizvode.

Glavna luka tipična je za jezero Garda, ona je mala, atraktivna, puna brodova i kafića. Nedaleko je stara luka, Porto Vecchio, mirnije mesto sa dobrim pogledom na jezero, zanimljivim skulpturama i naravno vrhunskim restoranima.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Dp gradića se najbolje stiže iz Verone, postoje organizovane turističke ture obilaska, nešto u formi jednodnevnih izleta. Međutim, ambiciozni turisti dolaze na izlet čak iz Venecije ili Milana, koji su udaljeni par sati vožnje kolima ili autobusom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -