25.3 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Najlepši prirodni bazen na svetu

Ovaj kraj sveta ne oskudeva ni u vegetaciji, ni u prirodnim bogatstvima koja oduzimaju putnicima dah. Šta je to što Samoa ima i što turisti širom sveta žele da posete bar jednom u životu?

Jedan od omiljenih turističkih sadržaja Samoe je svakako Sua Ocean Trench. Najlepši prirodni bazen na svetu dubok je oko 30 metara i u potpunosti je sakriven od sveta bujnom vegetacijom.

Samoa je ostrvska država i nalazi se u južnom Pacifiku u Polineziji. Ova država je sve ono što i očekujemo od jedne egzotične destinacije. Ostrva krase nestvarno lepa vegetacija, koralni grebeni, aktivni vulkani i predivne plaže, baš kao sa razglednice.

Jedno od ostrva, Upolu, svakako je među poznatijim. Na njemu se na samo nekoliko desetina metara udaljenosti od plaže nalazi vrlo neobično mesto za kupanje, jedna sasvim posebna rupa. Njeno ime je Sua Ocean Trench, što u doslovnom prevodu znači „velika rupa“.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Sua Ocean Trench je nastao nakon erupcije vulkana na ostrvu, povezan je sa morem uskim kanalom i zaista jeste najlepši prirodni bazen na svetu. U smaragdnu vodu se može ući samo na jednom mestu, postoje merdevine sa  malom platformom koja je ujedno i skakaonica.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -