28.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Hotel Aleksandar, Budva – zelena prestonica leta

Budva, drevni grad sagrađen pre više od 2.500 godina i dalje pleni svojom lepotom. Toplo more i duge peščane plaže okružene borovom šumom i maslinjacima, kao iz naših detinjih snova, imaju posebno mesto u srcu svakog zaljubljenika u ovaj deo Jadrana. A da bi sve bilo još lepše i zamamnije, tu na rivijeri, u blizini “Slovenske plaže” i nedaleko od Starog grada, smestio se Hotel Aleksandar, pravi biser hotelske ponude Budve

Savršeno postavljen blizu plaže, a daleko od velike gužve, Hotel Aleksandar kao da izviruje iz borove hladovine. Hotel  se sastoji od četiri odvojene vile, koje su prateći prirodu kao inspiraciju i imena dobile po biljkama:  Lavanda, Hortenzija, Pinea i Tilia. Ovaj porodični hotel dočekuje goste još od 1989, ali i pored toga pleni svojom elegancijom i modernim izgledom.

Hotel Aleksandar, Budva – zelena prestonica leta

Zbog brojnih sadržaja Hotel Aleksandar predstavlja idealno mesto za sve koji pored komfornog smeštaja i kvalitetne usluge, na odmoru žele uslove za aktivnu rekreaciju, kao i dobar program animacije za decu. Hotel poseduje savremeno opremljeni mini wellness centar, u okviru kojeg se nalaze sala za fitnes, sauna i đakuzi. Pored toga, tu je i teretana na otvorenom i prostor za ljubitelje joge i pilatesa, a u okviru hotela smeštena su i tri otvorena bazena. Takođe, ovde se mogu se radovati i obožavaoci belog sporta jer su u neposrednoj blizini nalaze brojni teniski tereni koji su gostima dostupni uz doplatu.

Hotel Aleksandar, Budva – zelena prestonica leta

Za vreme boravka u Hotelu Aleksandar nikako ne treba propustiti uživanje u hrani koja predstavlja pravu rapsodiju mirisa i ukusa. Na jelovniku je mediteranska hrana koja obiluje ribom, a tu su i prepoznatljivi crnogorski specijaliteti, izvrsna kuvana jela, kao i deserti koji imaju nepodeljenu pažnju i dece i roditelja. A posle svega, u smiraj dana, čaša vina ili kafa koju ćete popiti na nekoj od mnogobrojnih terasa, doneće vam osećaj blaženstva i spokoj.

Hotel Aleksandar, Budva – zelena prestonica leta

A kada osvane novi dan, šteta bi bilo ne iskoristiti uzbudljivo okruženje, pa ljubiteljima pešačenja preporučujemo predivnu šetnju. Naime, hotel je udaljen samo petnaest minuta hoda od Starog grada, koji je nastao još u doba rimskog carstva. U gradu ima ponešto za svakoga, ali jedno je sigurno – Budva će vas očarati svojom istorijom, kulturom ili noćnim provodom, a Hotel Aleksandar odmorom koji se pamti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -