18.6 C
Belgrade
nedelja, maj 19, 2024

15 najboljih evropskih gradova

Čitaoci magazina Travel + Leisure odabrali su najbolje evropske gradove poznate po hrani, arhitekturi i sadržajnoj turističkoj ponudi u godišnjoj anketi „World’s Best Awards“ za 2023. godinu. Interesantno je navesti da se na listi među najboljih 15 gradova našao i jedan iz našeg regiona, u pitanju je Ljubljana

Svake godine magazin Travel + Leisure anketira svoje čitaoce kako bi napravio različite liste. Od najboljih destinacija za siti brejk, do gradova sa najboljom hranom, čitaoci dele svoja iskustva i svoja mišljenja. Ove godine je odabrano 15 najboljih evropskih gradova po najrazličitijim kriterijumima, a među njima se nalazi i prestonica Slovenije.

Publika se posebno izjašnjava o najboljim hotelima, odmaralištima, gradovima, ostrvima, kruzerima, spa centrima ili avio-prevoznicima. Gotovo 165 000 čitaoca je popunilo anketu, što je ukupno 685.000 glasova za preko 8.500 jedinstvenih sadržaja globalno. Gradovi su detaljno ocenjeni prema određenim kriterijumima. To su atrakcije, kultura, hrana, druželjubivost, šoping i ukupna vrednost za novac.

Najbolji grad je Istanbul, i nalazi se na prvom mestu kao najinteresantniji grad, najviše zbog arhitekture, istorije i hrane. Čitaoci posebno hvale ovaj grad jer nudi najviše za najmanje novca. Na drugom mestu se nalazi Firenca iz Italije, a na trećem je večni grad Rim. Pored njih, tu su gradovi iz Austrije, Češke, Španije ili Francuske.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Interesano je navesti da se na sedmom mestu nalazi Ljubljana, glavni grad Slovenije. Ljubljana je poznata kao grad za znatiželjne i avanturiste. Grad je riznica uzbudljivih tajni i prirodnih radosti, ponosna zelena prestonica Slovenije koja uvek rado dočekuje sve putnike željne kulture, umetnosti i zabave. Ljubljana je posebno dobro poznata po velikim zelenim površinama koje pružaju opuštenu atmosferu.

Više o kompletnoj listi najboljih gradova u Veropi za 2023. godinu pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -