15.7 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

49 evra za neograničeno putovanje vozom u Portugalu

Putovanje vozom je ovog leta u modi, a Portugal se priključuje ostalim državama sa novom ponudom. Putnici sa ličnom mogu ići na neograničen broj putovanja vozom bez vremenskog ograničenja za samo 49 evra mesečno

Od 1. avgusta je uvedena nova karta za korišćenje usluga nacionalne železnice. Od sada za samo 49 evra putnici imaju mogućnost za neograničeno putovanje vozom u Portugalu.

Na ovaj način se Portugal pridružuje drugim zemljama, uključujući Nemačku i Španiju, koje su već pokrenule slične akcije u kojim promovišu putovanja vozom. Ova akcija nije samo predviđena za državljane Portugala, već i za ostale putnike računajući i turiste.

Nacionalna železnička karta, koju izdaje nacionalna železnička kompanija Comboios de Portugal (CP), važi na svim regionalnim mrežama vozova uz nekoliko izuzetaka. Svi putnici sa ličnom kartom mogu ići na neograničen broj putovanja bez vremenskog ograničenja.

Međutim, za razliku od nemačke karte iste cene, portugalska karta nije važeća u autobusima ili međugradskim vozovima ostalih prevoznika kao što su Alfa Pendular, Intercidades, InterRegional i Internacional.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Portugalska nacionalna železnička propusnica dostupna je svim putnicima, ali morate posedovati CP karticu klijenta. Ova kartica se kupuje na CP blagajnama širom zemlje i košta 6 evra. Od dokumenata je potrebno bilo šta što potvrđuje vaš identitet kao i fotografija koja se koristi za pasoš. Ova karta kad se kupi važi mesec dana, košta 49 evra i može se vratiti ukoliko se ne iskoristi, navodi Euronews.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -