20.1 C
Belgrade
nedelja, maj 19, 2024

Deja, umetnička strana Majorke

U ovom delu Španije je sasvim uobičajeno da vidite umetnike kako stvaraju umetnička dela na ulicama dok šetate, i oni će rado podeliti svoje ideje sa vama. Oni često pričaju o tome kako je ovo mesto toliko posebno, da je čak i u najtmurnijim danima selo obojeno u hiljadu boja

Deja (Deia) je prelepo selo smešteno na ostrvu Majorka, koje je deo Španije. Nalazi se u planinskom lancu Sijera de Tramuntana, na severozapadnom delu ostrva. Ovo slikovito selo je poznato po svojoj jedinstvenoj arhitekturi, umetničkoj atmosferi i spektakularnom prirodnom okruženju.

Deja je često posećivana od strane umetnika, pisaca i umetničkih entuzijasta zbog svoje inspirativne atmosfere. U selu možete videti tradicionalne mediteranske kuće od kamena, uske kaldrmisane uličice i prelepe vidikovce koji pružaju pogled na more. Okruženje planina i kristalno čistog mora dodatno doprinose njegovoj privlačnosti.

Osim svoje estetike, Deja ima i kulturnu stranu. U selu se nalaze različiti umetnički ateljei, galerije i mesta gde se održavaju kulturni događaji. Selo je takođe domaćin raznih tradicionalnih festivala i manifestacija tokom godine.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Celokupna atmosfera Deje čini je jednim od onih retkih mesta koje privlači posetioce koji žele da se udalje od gužve i provedu vreme u inspirativnom okruženju. Velik deo privlačnosti mesta leži u njegovoj opuštenoj atmosferi i blaženom okruženju, što boravak čini vrlo pogodnim za odmor i opuštanje usred vrlo impresivnih pogleda na plavo more i zadivljujuće planine. 

Treba izdvojiti malo vremena za šetnju, gde možete videti simpatično obnovljene stare kamene kuće smeštene u uskim uličicama. Gurmanima će se dopasti mala radnja sa mešovitom robom Es Forn u mestu, prepuna lokalnih proizvoda i gastronomskih poslastica.

Deja omogućava turistma da istraže jedan zanimljiv, nekonvencionalan život malog mesta, koje je pre svega izuzetno srdačno i gostoprimljivo. Tu vreme protiče sporije, kvalitetnije se živi, što samo portvrđuje da lepota življenja može biti u jednostavnosti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -